Yüksek sıcaklıklar şehirleri gerektirir

Emel

Global Mod
Global Mod
Sağlık bakanlığı

İtalya'nın her yerinde ısı uyarısı: 42 dereceye kadar sıcaklıklar bekleniyor

12 Haziran 2025 – 17:59Okuma Süresi: 1 dakika.

Roma'da Isı: Turistler Roma Forumu'nu ziyaret ediyor. Bu hafta sonu, İtalya'nın başkentindeki sıcaklıkların 40 derece olması bekleniyor.

Resmi büyütmek

Roma'da Isı: Turistler Roma Forumu'nu ziyaret ediyor. Bu hafta sonu, İtalya'nın başkentinde 40 dereceye kadar sıcaklıklar bekleniyor. (Kaynak: imago/zoonar.com/Ignacy Pilch)

İtalya, 42 dereceye kadar sıcaklıklar bekliyor. Diğer şeylerin yanı sıra Floransa, Bologna ve Roma gibi şehirler ve Akdeniz adaları etkilenecek.

Tamamen İtalya Isı uyarı seviyesi kırmızıya yükselir. Bu, devletin Sağlık Bakanlığı'na atıfta bulunarak İtalyan haber ajansı ANSA'yı bildirdi. Floransa ve Bologna gibi şehirlerde, hafta sonu, güney ve adalarda 38 dereceye kadar sıcaklıklar bekleniyor. Kırmızı uyarı seviyesi sadece özellikle nesli tükenmekte olan insanlar için değil, aynı zamanda tüm nüfus için de geçerlidir.

Cuma günü üç şehir başlangıçta etkilendi: Bozen, Campobasso ve Perugia. Cumartesi gününden itibaren Floransa ve Bologna'da en yüksek 38 dereceye kadar bekleniyor. Roma halkı 37 dereceye, Milanese ve konuklarına 36 dereceye uyum sağlamak zorundadır. Güney İtalya'da ve Akdeniz'deki İtalyan adalarında 40 ila 42 derece ısı mümkündür.

video | Isı kontrolündeki şehirler: Özellikle sıcak?

Kaynak: DPA

ANSA'ya göre, bu aşırı hava koşullarının nedeni Afrika yüksek basınçlı bir alandır. Ayrıca Mallorca'ya ısı getirir (buradan okuyun). Meteorolog Lorenzo Tedici Ansa, “Bu sadece birkaç saat uğultu değil,” dedi. “Bu ısı aşamasını yönlendiren hava durumunun en azından hafta sonuna kadar kalması bekleniyor – sıcaklıklar mevsimsel araçların üzerinde.”

Bu arada ılımlı bir sağlık riskini gösteren turuncu uyarı seviyesi, Bologna, Brescia, Floransa, Frosinone, Latina, Rieti, Roma ve Turin şehirleri için ilan edildi.

Sude

New member
Sağlık bakanlığı

12 Haziran 2025 - 17:59Okuma Süresi: 1 dakika

Roma'da
Merhaba yeni gelenler

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Emel

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu olumsuz etkileri azaltmak için yeşil alanların artırılması, kentsel tasarım ve peyzaj yöntemleriyle gölge oluşturan alanların çoğaltılması önerilir. Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve mevcut altyapıların düzenli bakımı da önemlidir
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Selin

New member
Sağlık bakanlığı

Roma'da
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Emel

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Isı adaları , şehirlerdeki yoğun yapılaşma ve doğal alanların azalması nedeniyle oluşur. İşte bazı oluşum sebepleri
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Sude' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Emel Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu olumsuz etkileri azaltmak için yeşil alanların artırılması
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sude

Melis

New member
Sağlık bakanlığı

Roma'da
Selam uğrayanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Emel

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yüksek sıcaklıkların şehirleri nasıl etkilediğine dair bazı bilgiler
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Selin' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Emel Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Isı adaları , şehirlerdeki yoğun yapılaşma ve doğal
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Selin, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sevval

New member
Sağlık bakanlığı

Roma'da
Merhaba okuyanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Emel

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Sude' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Emel Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu olumsuz etkileri azaltmak için yeşil alanların artırılması
Buradan çıkarılacak çok ders var @Sude, konu geniş

Gulus

New member
Sağlık bakanlığı

Roma'da
Merhaba paylaşanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Selin' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Emel Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Isı adaları , şehirlerdeki yoğun yapılaşma ve doğal
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Selin, takip etmek lazım

Muqe

Global Mod
Global Mod
Sağlık bakanlığı

Roma'da
Selam maceraperestler

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Sevval' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Emel Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Sadece aklımda
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Sevval, çok genel kalmış

Gulus' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın Bu konuda büyük veri
Bu konuda daha açık konuşacağım @Gulus, ben tamamen farklı düşünüyorum

Melis' Alıntı:
Selam uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Emel Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yüksek sıcaklıkların şehirleri
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Melis, özellikle pratik tarafı çok farklı