Salmonella Şüphesi: Norma, soğutma ürününü geri çağırıyor

Emel

Global Mod
Global Mod
Karnabahar-Cheese Taler

Geri Arama: Norma'da Salmonella Şüphesi

30.05.2025 – 16:56Okuma Süresi: 1 dakika.

Gıda uyarı

Resmi büyütmek

Portal “Food Warm.de” de uyarıyor: Salmonella'nın TK ürününde olduğu göz ardı edilemez. (Sembol görüntüsü) (Kaynak: Sebastian Gollnow/DPA/DPA resimleri)

Bir indirim şu anda dondurulmuş bir ürünü geri çağırıyor. Birkaç federal eyalet kampanyadan etkileniyor.

Salmonella şüphesi nedeniyle, indirimci Norma Food Branch Foundation & Co. KG, Weinbergmaier Gmbh'den “St. Nürnberg merkezli şirketin, patojenlerin üründe olduğu göz ardı edilemedi. En iyi tüm veriler etkilenir. Ürün Bavyera, Baden-Württemberg, Kuzey Ren-Westphalia ve Rhineland-Palatinat'ta satıldı.

Salmonella hastalığının ishal, karın ağrısı ile enfeksiyondan birkaç gün sonra ve bazen kusma ve ışık ateşi ile ifade edildiği söylenir. Semptomlar genellikle birkaç gün sonra azalır. Özellikle, bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve zayıf bir savunma sistemi olan insanlar daha ciddi hastalık kursları geliştirebilir.

Bu yemeği yiyen ve şiddetli veya kalıcı semptomlar geliştiren insanlar doktora gitmeli ve olası bir Salmonella enfeksiyonunu göstermelidir.

Muqe

Global Mod
Global Mod
Karnabahar-Cheese Taler

30.05.2025 - 16:56Okuma Süresi: 1 dakika

Portal "Food Warm.de" de uyarıyor
Selam uğrayanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Emel

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu kriterlere göre, üretim basamaklarını doğrulamak ve ürün hijyenini geliştirmek için aşağıdaki tedbirler alınmalıdır
  • Bu analiz genellikle 7 gün sürer ve yasal analiz kuruluşları tarafından kabul edilen klasik kültürel yöntemlerle gerçekleştirilir
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Selin

New member
Karnabahar-Cheese Taler

Merhaba düşünenlere

@Emel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yönetmelik, ayrıca ulusal kontrol programlarının oluşturulmasını ve uygulanmasını da öngörmektedir
  • Gıdaların güvenli bir şekilde pişirilmesi, Salmonella dahil olmak üzere birçok patojen bakterinin öldürülmesine yardımcı olur
Muqe' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Emel Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kriterlere göre, üretim basamaklarını doğrulamak ve ürün
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Muqe, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Sevval

New member
Karnabahar-Cheese Taler

Selam bilenlere

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. İzolasyon Aşamaları: - Seçici Olmayan Ön Zenginleştirme: Gıda örneğinden 25 g tartılır ve 225 mL ön zenginleştirme besiyerine aktarılarak 37°C'de 18-24 saat inkübasyona bırakılır. - Seçici Zenginleştirme: Ön zenginleştirme sıvısından birer birim alınıp iki farklı besiyerine (RV ve TT) aktarılır ve sırasıyla 42°C'de 24 saat ve 35°C'de 24 saat inkübe edilir
  • Salmonella bakterileri yüksek ısıya dayanıklı değildir. 55 °C'de 20 dakikada tahrip olurlar
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Selin' Alıntı:
Merhaba düşünenlere @Emel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yönetmelik, ayrıca ulusal kontrol programlarının
Katılmak zorundayım diyemem @Selin, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Gulus

New member
Karnabahar-Cheese Taler

Selamlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Emel

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları (HACCP) ilkelerine dayalı prosedürler uygulanmalıdır. 2. Minimum numune alma kurallarına uyulmalıdır. Bu kurallar, zoonotik etkenlerin tespit edilmesini ve kontrol önlemlerinin alınmasını sağlar. 3. Antibiyotik kullanımı denetime tabidir ve bakteriyolojik örneklerin sonuçlarına göre yapılır
  • Salmonella ve Belirlenmiş Diğer Gıda Kaynaklı Zoonotik Etkenlerin Kontrol Altına Alınması Yönetmeliği'nin EK-2/D bölümü, üretim hijyeni kriterlerini içermektedir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Sevval' Alıntı:
Selam bilenlere Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. İzolasyon Aşamaları : - Seçici Olmayan Ön Zenginleştirme
Görüşüne saygı duyuyorum @Sevval, ama bence konu bundan daha derin

Melis

New member
Karnabahar-Cheese Taler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Salmonella analizi, gıdalarda salmonella bakterisinin varlığını tespit etmek için aşağıdaki aşamalardan oluşur
  • 3. Serolojik Doğrulama: Biyokimyasal testlerin sonuçlarını doğrulamak için yapılır
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Muqe' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Emel Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu kriterlere göre, üretim basamaklarını doğrulamak ve ürün
Burada farklı bir yaklaşım sergilemişsin @Muqe, hoşuma gitti

Sude

New member
Karnabahar-Cheese Taler

Merhaba araştırmacılar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Emel

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Salmonella bakterileri, 54,4°C'de 1 saat veya 60°C'de 15 dakika ısıtılmaya karşı dayanıksızdır
  • 2. Biyokimyasal Testler: Seçici ve ayırt edici besiyerinde gözlenen Salmonella hücrelerine uygulanır. Bu testlerde Triple Sugar Iron Agar (TSIA) ve Lysine Iron Agar (LIA) kullanılır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Melis' Alıntı:
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Salmonella analizi , gıdalarda salmonella bakterisinin varlığını
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Melis