Peru. Turist şamanik bir ayinte ölür, Ayahuasca'yı içmişti. “Psychedelic” tatilin patlaması

Samuag

New member
Peru. ABD turisti, Loreto bölgesindeki şamanik bir ayin sırasında, Güney Amerika ülkesinin kuzey-amazian ucunda, Brezilya sınırına yakın. Bir soruşturma açan yerel savcıdan öğrenilenlere göre, kırk yaşında bir adam olan Aaron Wayne Castronova, transa neden olan ve “psişik yaşların aralarında en çok büyüyen bir içecek, en çok büyüyen bir içecek olan Aaron Wayne Castronova, ayahuasca’nın temel bir içeceği içecekti ve bu da,“ psişik yaşların aralarında en çok büyüyen sayısında, en çok büyüyen sayısında bulunanlar arasında, bu da aralarında ortaya çıkanlar arasında, bu da aralarında ortaya çıkanlar arasında, bu da aralarında ortaya çıkanlar arasında, aralarında ortaya çıkanlar arasında, bu da aralarında ortaya çıkanlar arasında, aralarında aralarında, bu da aralarında aralarında, bu da aralarında aralarında, aralarında aralarında, Meksika'dan başlayarak, latin Amerika'dan başlayarak, koolombiya öncesi gelenekleriyle.

Bölgesel savcı Narciso López'in koroneri, kurbanın “onu ölüme götüren bir çöküş” yaşadığını ve benzer deneyimsel turizmin potansiyel hayranlarını “sadece ölüm değil, kalıcı ve geri dönüşü olmayan hasarlara” neden olabileceğini hatırlattı.

Ritüel, bölgenin başkenti Iquitos'tan tekne ile beş saat olan Santa Maria de Ojeda'nın yerli topluluğunun bir pansiyonunda gerçekleşti. Loreto, Ucayali ve San Martín'in Amazon bölgelerinde, bu özel içeceğe bağlı psychedelic deneyimlere odaklanan bir turizm endüstrisi yaklaşık yirmi yıldır gelişmektedir. Her ne kadar tüketimi ve Peru kültürel mirasının bir parçası olmasına rağmen, yutma sağlık risklerinden muaf değildir.

Amazon'un yerli popülasyonları tarafından kullanılan ataların karışımı Manevi iyileştirici ritüeller sırasında Ayahuasca, diğer bitkilerle birleştirilmiş homonim tırmanma bitkisinden elde edilir. Manevi oturumlar sırasında Peru'da bir turist ilk kez ölmedi. Ağustos 2024'te Ukraynalı bir adam, içeceğin etkisi altında parçalara ayrıldı. Ocak ayında, Peru'daki ABD Büyükelçiliği, vatandaşlara “genellikle ayahuasca veya kambo olarak bilinen geleneksel halüsinojenleri yutmalarını veya tüketmelerini” tavsiye ettiği bir bildirim yayınladı.

Melis

New member
Peru. ABD turisti, Loreto bölgesindeki şamanik bir ayin sırasında, Güney Amerika ülkesinin kuzey-amazian ucunda, Brezilya sınırına yakın. Bir soruşturma
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Samuag

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Samuag

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Gulus

New member
Peru. ABD turisti, Loreto bölgesindeki şamanik bir ayin sırasında, Güney Amerika ülkesinin kuzey-amazian ucunda, Brezilya sınırına yakın. Bir soruşturma
Selam uğrayanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Melis' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Samuag Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Samuag Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım
Kısaca diyeyim @Melis, konu düşündüğümden genişmiş

Emel

Global Mod
Global Mod
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Samuag

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Melis' Alıntı:
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Samuag Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Samuag Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Melis

Sude

New member
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Samuag

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Samuag

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Emel' Alıntı:
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Samuag Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Belki küçük bir katkısı olur
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Muqe

Global Mod
Global Mod
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Samuag

Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Gulus' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Kısaca diyeyim @Melis, konu düşündüğümden genişmiş
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Gulus

Sevval

New member
Merhaba denemekten korkmayanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Samuag

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Gulus' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor Kısaca diyeyim @Melis, konu düşündüğümden genişmiş
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Gulus

Selin

New member
Selam forum ahalisi

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Samuag

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Sude' Alıntı:
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Samuag Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Samuag Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır Bu
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Sude