AB ülkeleri tazminat hakkını zayıflatmak istiyor

Emel

Global Mod
Global Mod
Uçuş gecikmeleri için tazminat

AB ülkeleri yolcu haklarını zayıflatmak istiyor

05.06.2025 – 18:00Okuma Süresi: 2 dakika.

Havaalanındaki Ekran Kurulu (sembol görüntüsü): Geç uçuşlar durumunda, yolcular belirli koşullar altında tazminat alırlar.

Resmi büyütmek

Havaalanındaki Ekran Kurulu (sembol görüntüsü): Geç uçuşlar varsa, yolcular şimdiye kadar belirli koşullar altında tazminat aldı. (Kaynak: Mihailomilovanovic/Getty-Images resimleri)

Yolcu hakları reformu, yolcular için tazminat ödemesini uçuş gecikmeleri için zorlaştırabilir. Bu yönün ilk adımı şimdi yapıldı.

27 AB ülkesinin çoğunluğu geç uçuşlar için tazminat hakkını zayıflatmak lehine konuştu. Saatler süren müzakerelerden sonra, AB nakliye bakanları, Lüksemburg'da Lüksemburg'da tazminat eşiğini yükseltmek için bir uzlaşma konusunda anlaştılar. Değişikliklere nihayet karar verilmedi, şimdi Avrupa Parlamentosu ile istişarelere giriyorlar.

Şimdiye kadar, uçuşları üç saatten fazla geç kalırsa yolcular tazminat hakkına sahiptir. AB ülkeleri şimdi altı saate kadar daha uzun uçuşlar için 3500 kilometreden dört saatten daha kısa bir mesafede uçuş eşiğini yükseltmeyi kabul etti.

Değişiklik, yolcular için bir dezavantaj anlamına gelebilir ve hem tazminatlara tabi uçuşlar için bir önceki eşiği arttırabilir hem de ödemeleri önemli ölçüde azaltabilir.

Almanya, üç saat boyunca tüm uçuşlar için eşiği terk etmek için kampanya yürütmüştü. Federal hükümet Lüksemburg'daki uzlaşmayı kabul etmedi, ancak reddedildi. Lüksemburg'daki karardan sonra Federal Ulaştırma Bakanı Patrick Schnieder (CDU) “Tüketicinin korunmasına odaklandık.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu nedenle önerilen bu kararı kabul edemedik.” Federal hükümet şimdi Avrupa Parlamentosu ile yapılan müzakerelerde tüketici korumasını geliştirmeyi umuyor.

Uzlaşmanın temeli, 2013'ten itibaren AB Komisyonu'nun önerileriydi. Brüksel başlangıçta eşiği daha da yükseltmek istedi, daha kısa mesafeler için beş saat ve daha uzun uçuşlar için on iki saate kadar.

Fransa, Yunanistan ve İsveç dahil bazı eyaletler hala müzakerelere kayıtlı, ancak uzlaşmaya istekliydiler. Yunan Taşımacılık Bakanı Christos Dimas, “Bugün bir anlaşmaya varmanın kesinlikle gerekli olduğuna inanıyoruz.” Dedi. Reform, Komisyon'un önerilerinden on iki yıl sonra ilerlemelidir.

Tasarımlar şimdi Avrupa Parlamentosu ile müzakerelere giriyor. Ancak, bu konuşmaların sonbaharda en erken hız kaydetmesi muhtemeldir.

Melis

New member

05.06.2025 - 18:00Okuma Süresi: 2 dakika

Havaalanındaki Ekran Kurulu
Merhaba akıl verenlere

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sude

New member

Merhaba koca ekip

@Emel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Melis' Alıntı:
Merhaba akıl verenlere Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Melis, benzer sonuçlar vardı

Sevval

New member

Selam herkese

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Emel

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Sude' Alıntı:
Merhaba koca ekip @Emel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Melis, benzer sonuçlar vardı
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Sude, ama destekleyici veri göremedim

Muqe

Global Mod
Global Mod

Selam hemfikir olanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Emel, gerçekten emeğine sağlık

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Sevval' Alıntı:
Selam herkese Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Emel Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sevval, özellikle pratik tarafı çok farklı

Selin

New member

Merhaba yazılım ailesi

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Emel

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Muqe' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Emel, gerçekten emeğine sağlık Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sevval, özellikle
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Muqe, bence gri alan daha geniş

Gulus

New member

Merhaba dostlarım

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sude' Alıntı:
Merhaba koca ekip @Emel anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Melis, benzer sonuçlar vardı
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Sude