Washington Post karikatüristi istifa etti: Bezos ve Trump'ın yer aldığı şerit yayınlanmadı

Samuag

New member
Washington Post karikatüristi Ann Telnaes, gazetenin, tarihi Amerikan gazetesinin sahibi Jeff Bezos'un diğer medya patronları ve Big Tech ile birlikte Donald Trump'ın önünde diz çökerek temsil edildiği bir şerit yayınlamak istememesi üzerine istifa etti. Ödül kazanan Telnaes şöyle yazdı: “Her zaman verimli konuşmalar yaptım, editoryal tavsiyelerde bulundum ve hatta sunduğum karikatürler üzerinde bazı farklılıklar yaşadım, ancak hiçbiri temsil etmeye karar verdiğim kişi veya şey nedeniyle en azından şu ana kadar reddedilmedi.” Pulitzer, istifasını açıklamak için Substack'taki bir gönderide hicivli şeritleriyle.

New York Times tarafından yayınlanan bir açıklamada, Post'un Görüş şefi David Shipley, Telnaes'in yayınlamadaki başarısızlığı bildirirken “olayları yorumlamasına” katılmadığını söyleyerek kararını savundu. “Kararımı, karikatürle aynı konuda bir yazı yayınlamış olmamız ve başka bir hicivsel yazı daha planlamış olmamızdan kaynaklandı, tek önyargım tekrara karşıydı” dedi.

Telnaes, gönderisinde Amazon'un kurucusu, Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Los Angeles Times'ın sahibi Patrick Soon-Shiong'un önünde diz çökmüş, dolar dolu çantalar tutarken görüldüğü karikatürün bir taslağını yayınladı. devasa bir Trump heykeli. Yanlarında da diz çökmüş Mickey Mouse var