Seul. İkonik Blue House Başkanlık Sarayı'nı iade ediyor, artık ziyaret edilmeyecek. Son dakika kalabalığı

Samuag

New member
Seul. Bunlar mavi evi ziyaret etmek için son saatler. Güney Kore başkanlarının tarihi ikametgahı, aslında, başkentin kalbindeki sade eski savunma bakanlığını tercih eden ülkenin sondan bir numarası Yoon Suk-Yeol tarafından terk edilmişti. Bununla birlikte, yeni seçilen (3 Haziran) Lee Jae-Myung, Seul vatandaşlarını kendisinin yanı sıra ulusal ve yabancı turistlere, metropollerin büyük cazibesine yükselen ulusal ve yabancı turistlere geri dönmek istediğini ima etmişti.

Mayıs 2022'den beri halka açık

2022'de kamu malı olun ve o yılın Mayıs ayından bu yana halka açık olarak, tarihi ikamet o zamandan beri binlerce meraklı ziyaretçinin bir gün kapılarını kalabalıklaştırdığını gördü. Resmi olarak, sıkıyönetim ilan ettikten sonra reddedilen lider, Palazzo della Dinastia Joseon'un yanındaki zarif binayı terk ederek “İmparatorluk Başkanlığı” imajını kırmak istediğini iddia etmişti. Birçok ses, kötü gözden kaçınmak için başka bir yerde yaşamasını tavsiye edecek bir Şaman'ın etkisini önerir. Tamamen pratik bir sonuç, cumhurbaşkanı cumhurbaşkanının taşınması için masraflar 16,5 milyon avroya dokunacaktır.

(AFP)

Basın ajansına 65 yaşındaki Fransa Presse Jang Myung-hee, “Başkan Lee, mavi eve dönme niyetini açıkladığından beri, bu fırsatı kaybettiysem, buraya bir daha asla gelemeyeceğimi düşündüm.” Dedi. Siteye ilk ziyaretinden sonra, Cheong Wa Dae'nin “ulusun prestijine karşılık geldiğine” inanarak Bay Lee'nin seçimini onayladı.

150 bin el -boyalı fayans

Zaten seçim kampanyası sırasında Lee Jae-Myung, başkanlığı kurmak için “en iyi yer” olarak düşünerek bu rolü oynama arzusunu teyit etmişti. “Geleneksel, sembolik ve ideal”, Güney Kore baskısına villa hakkında, en eski binaların on ikinci yüzyıla kadar uzandığı bir alanda eski bir Japon sömürge yerleşiminde inşa edilen 150.000 el boyalı karoları ile ilan etmişti.

Bu son günlerin gözlemcileri girişte uzun kuyruklar buldular. Resmi verilere göre, Haziran seçimlerinin yaklaşımı ile ziyaretçi sayısı yıldızlara yükseldi. Yaklaşık 427.000 meraklı, 2024'ün aynı dönemine kıyasla Mayıs ayında siteyi ziyaret etti. Resmi verilere göre, açılışından beri Blue House, 800.000 yabancı da dahil olmak üzere toplam 7.8 milyon kişiyi karşıladı.

(AFP)

Devlet başkanlarının ikametgahı hala olduğunda, bina, 2018'in başında diplomatik bir rahatlama döneminde Kuzey Koreli lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi bile dahil olmak üzere çok sayıda ünlü konukları karşıladı. “Pyongyang ve Seul'in Koreli halkının zihnine yaklaştığını görmek için sabırsızlanıyorum,” diye yazdı Kim Yo-jong. Konut, bazı eski kiracıların trajik kaderleri nedeniyle uzun süredir kamu fantezilerini körükledi: suikastçılar, suçlama, yolsuzluk süreçleri, hapis cezaları. …

Feng shui terk etme nedenleri arasında

Belirtildiği gibi, benzer bir durumdan kaçınmak için Yoon Suk Yeol, Feng Shui'nin enerjisinin olumsuz olduğu söylendiği mavi karoların altında yaşamamayı seçtiği söyleniyor. Bu da başarısız darbesine izin verilmesini engellemedi.

Yeni Başkan Lee'ye göre, Yoon'un kendisini kurduğu eski savunma arkadaşı, çok sayıda “müdahale gibi güvenlik sorunları” sunarken, en tenha mavi ev daha fazla gizlilik sunuyor. İdari ofisler ve yeraltı sığınakları da dahil olmak üzere Cheong Wa Dae'nin bazı alanları turistler tarafından asla erişilebilir olmamıştır.

(AFP)

Bu nedenle, eski bir cumhurbaşkanlığı güvenlik meclis üyesi Choi Gi -il, “sadece birkaç yenileme çalışmasına ihtiyaç duyacak” dedi. Kompleksin ana binasının çoğunlukla törenler için ve güvenlik ihlallerinde bir azalma korkularını artıran yabancı haysiyetleri karşılamak için kullanıldığını da sözlerine ekledi.

“Lee'nin buraya geri dönmesi”

Son saatin başka bir ziyaretçisi 71 yaşındaki Kim Jong-chun FP'ye, “Gelmeyi bekledim çünkü her zaman yapabileceğimi düşündüm.” Dedi. Ancak Lee Jae -Myung'un seçilmesinden sonra, “şimdi ya da bir daha asla” olabileceğini hissetti. “Bu yüzden buraya ilk kez geldim, doğum günümü kutlamak için. Bunun ima ettiği tüm sembolizm için, Lee'nin kararını buraya dönmesini içtenlikle destekliyorum ve selamlıyorum”.