Pırasa nasıl yıkanır ve işlenir

Emel

Global Mod
Global Mod

Pırasa birçok yemeğe gerekli baharatı katar. Ancak uzun direkler biraz hantaldır. Ayrıca neredeyse hiç kimse yeşillikten ne kadar yararlanabileceğini bilmiyor.

Pırasa olarak da bilinen pırasa, tüm yıl boyunca mevsiminde olan az sayıdaki sebzelerden biridir. Pek çok şekilde hazırlanabilir; örneğin çorbalara baharatlı bir temel sağlar ve iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır.

Pırasanın aroması diğer soğan sebzelerine göre önemli ölçüde daha hafiftir. Pırasanın baharatlı tadı çok hoştur ve çiğ olarak yenildiğinde bile nadiren gözlerinizi yaşartır. Hatta pişirildiğinde tadı biraz tatlıdır.

Yemek yerken dişleriniz arasında hoş olmayan bir gıcırdatma hissini önlemek için pırasanın dikkatlice temizlenmesi ve doğru şekilde kesilmesi gerekir. Sebze saplarını en iyi şekilde işleyebileceğiniz kesme tekniğini adım adım açıklıyoruz ve videoda da görebilirsiniz.

Adım adım talimatlar

Pırasayı kesmek için bu talimatlar “Mutfak Hikayeleri” yemek pişirme uygulamasından geliyor. Şefler videolarını yalnızca Haberler'de yayınlayarak yemek yapmayı çocuk oyuncağı haline getiriyor.

100 gram pırasa sadece 29 kilokalori içerir. Keskin zambak bitkisi aynı zamanda vücudu besler

Hamileler için önemli: Pırasanın 100 gramında yaklaşık 100 mikrogram folik asit bulunur. Bu vitamin bebeğin anne karnında sağlıklı gelişimi için önemlidir.

Pırasanın yoğun koku ve tadının nedeni allisin adı verilen maddedir. Bu kükürt bileşiği antibakteriyel ve antioksidan etkiye sahip olup vücut hücrelerini serbest radikallerden korur.

Sebzelerin taze olduğunu beyaz kökleri ve sert yapraklarından, çatlak veya kahverengi lekeler olmadan anlayabilirsiniz. Satın alırken sadece sarımsı rengi olmayan direkleri tercih etmelisiniz.

Pırasa sebze bölmesine aittir. Ancak yoğun kokusu buzdolabındaki diğer yiyeceklere de hızla yayılır. Bu yüzden ayrı tutmak en iyisidir. Mutfak kağıdına sarılı olarak iki haftaya kadar dayanır.