Mikonos ve Santorini'de kruvaziyer turistleri için yeni ücret

Emel

Global Mod
Global Mod
1 Temmuz'dan itibaren

Yunan Adaları Yetkili Yetkili Yetkili Yetkili İsteyin

19 Haziran 2025 – 16:47'de güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika.

Mikonos Limanı: Arka planda bir yolcu gemisi var. Büyük yolcu gemileri yüksek sezonda her saat adayı ziyaret ediyor.

Resmi büyütmek

Mikonos limanı, arka planda bir yolcu gemisi var: Büyük yolcu gemileri yüksek sezonda her saat adayı ziyaret ediyor. (Kaynak: Dmitry Rukhlenko)

Tatil destinasyonları Güney Avrupa'nın her yerinde “aşırı turizm” den etkilenir. Şimdi Yunanistan'daki ek vergilerin ziyaretçilerin akışını azaltması ve belediyeleri finansal olarak desteklemesi gerekiyor.

1 Temmuz'dan itibaren Yunanistan ek bir iniş ücreti alıyor. Limana bağlı olarak, 5 ila 20 avro arasında olmalıdır. Almanya, popüler ve tamamen istila – Santorini ve Mikonos adalarına vergi, 1 Haziran'da zaten kuruldu. Maksimum 20 Euro ücret yüksek sezonda (1 Haziran – 30 Eylül) ödenmesi bekleniyor.

Önceden ve geç sezonda, Santorini ve Mykonos'a 12 Euro'ya ve diğer Yunan Adaları'na 3 Euro'ya düştüğü söyleniyor. Kasım -Mart ayları arasında kış aylarında ücretler 4 Euro ve bir Euro'ya düşmeye devam edecek. Bu şaşırtıcı olanın amacı, ziyaretçilerin akışını daha iyi kontrol etmek ve adalardaki altyapıyı iyileştirmektir.

Sorumlu bakanlığa göre, gelir doğrudan adalardaki çevre ve altyapı koruma önlemlerine akmalıdır. Örneğin, atık bertaraf sistemleri geliştirilmeli ve toplu taşıma genişletilmelidir.

Santorini'de yaklaşık 500 seyir gemisi bir yıl oluşturuyor. Ziyaretçiler arasında bir parti adası olarak kabul edilen Mikonos adasında, geçen yıl 749 kruvaziyer gemisi bile vardı. Yüksek sezonda, gemiler iki adaya yaklaşık 1,3 milyon ziyaretçi getiriyor.

20 Euro, çok sayıda yolcu üzerinde hesaplarsanız, bireysel yolcu için çok fazla görünmeyebilir, ancak hızlı bir şekilde yılda 26 milyon avroya kadar bir miktar elde edebilirsiniz.

Kruvaziyer endüstrisi hala ek maliyetlerden endişe duymaktadır. Uluslararası Kruvaziyer Derneği sözcüsü Clia, Yunanlıların baskısını eleştirdi: “Ek ücretler daha az turistin bu güzel adaları ziyaret etmesine yol açabilir.”

Muqe

Global Mod
Global Mod
1 Temmuz'dan itibaren

19 Haziran 2025 - 16:47'de güncellendiOkuma Süresi: 2 dakika

Mikonos
Merhaba paylaşanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Emel

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mikonos ve Santorini'de kruvaziyer turistleri için yeni ücret , 1 Haziran - 30 Eylül 2026 tarihleri arasında geçerlidir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Gulus

New member
1 Temmuz'dan itibaren

Mikonos
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Emel

• Mikonos ve Santorini'deki turistik yerlerden bazıları şunlardır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Muqe' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Emel Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mikonos ve Santorini'de kruvaziyer turistleri için yeni ücret
Tam olarak aynı fikirde değilim @Muqe, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Selin

New member
1 Temmuz'dan itibaren

Mikonos
Selam oyun tutkunları

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Emel

• Bu uygulama, turist yoğunluğunu kontrol altına almak ve çevresel baskıları azaltmak amacıyla başlatılmıştır
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Muqe' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Emel Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mikonos ve Santorini'de kruvaziyer turistleri için yeni ücret
Bu bakış açını anlıyorum @Muqe, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Melis

New member
1 Temmuz'dan itibaren

Mikonos
Selam yorum yapanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Muqe' Alıntı:
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Muqe, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Sevval

New member
1 Temmuz'dan itibaren

Mikonos
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Emel

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Melis' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Muqe, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Melis, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sude

New member
1 Temmuz'dan itibaren

Mikonos
Selam uğrayanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Emel

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Sevval' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Emel Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Melis, diğer ihtimalleri de
Evet kısmen haklısın @Sevval, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor