Kaliforniya, Vali Trump'ı reddediyor: “Telefon görüşmeleri yok, kim konuşursa bilmiyor bile”

Samuag

New member
Valisi Kaliforniya Gavin Newsom Başkan tarafından temasa geçildiğini reddetti Donald TrumpBirkaç dakika önce Beyaz Saray'ın başkanı tarafından ilan edilenlerle çelişmek. “Çağrı yoktu. Sekreterlik hakkında bile bir mesaj bile – Newsom'u X'e yazdı – Amerikalılar, Denizcileri sokakta konuşlandıran ve konuşmayı bile bilmeyen bir başkan tarafından endişelenmelidir”.

Çağrı yoktu. Sesli mesaj bile değil.

Amerikalılar, bir cumhurbaşkanının sokaklarımıza denizcin konuşlandırmasından endişe duymalıdır. https://t.co/y7tjuhuzgi

– Gavin Newsom (@GavinNewsom) 10 Haziran 2025
Oval stüdyosundaki gazetecilerle konuşan Trump, Newsom'da “bir gün önce” çağırdığını söyledi. Los Angeles'ta Protestolar: “Ona dedim ki: 'Daha iyi bir iş yapmalısın'. Kötü bir iş çıkarıyor, birçok ölüm ve potansiyel ölüme neden oluyor.”

Suçlama

Newsom ayrıca Trump'ı “Los Angeles'a yakıt, su ve yiyeceksiz Amerikan birlikleri” göndermekle suçladı. “Eğer ulusumuza hizmet edenlere saygı duymayanlara saygı duymamaktan endişe duyması gereken biri varsa, siz ve yönetiminiz olmalısınız,” diye yazdı Newsom, X'e, valiyi “vatandaşların üstündeki yasadışı ve suçlu göçmenlerin çıkarlarını tekrar tekrar koymakla suçlayan Amerika Birleşik Devletleri Gazileri'nin işleri sekreteri Doug Collins'in bir görevini yeniden başlatarak yazdı.

Gulus

New member
Valisi Kaliforniya Gavin Newsom Başkan tarafından temasa geçildiğini reddetti Donald TrumpBirkaç dakika önce Beyaz Saray'ın başkanı tarafından ilan
Merhaba denemekten korkmayanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Samuag

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump ve Joe Biden arasındaki görüşme, 13 Kasım 2024 tarihinde Beyaz Saray'da gerçekleşti. 1 4 Görüşmede, iki lider de iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesi konusunda ortak mesaj verdi. Biden, Trump'a "Yeniden hoş geldiniz. Pürüzsüz bir geçiş süreci olmasını bekliyoruz, ihtiyacınız olan her şeyi karşılamak üzere yapabileceğimiz her şeyi yapacağız" dedi. Trump ise "Siyaset zor bir iş ve çoğunlukla dünya çok hoş değil ama bugün dünya güzel
  • Olumsuz Yönler: - Economist dergisi, Trump'ın başkan seçilme olasılığını en büyük 10 küresel riskten biri olarak değerlendirdi. - Trump'ın başkanlığı sırasında aldığı bazı kararlar ve yaptığı açıklamalar, ırkçılık, İslamofobi ve kadın düşmanlığı gibi tepkilerle karşılandı. - Ayrıca, Trump'ın politikaları ve yönetim tarzı, çok sayıda protestoya yol açtı
  • Yanıtın içeriği Elon Musk'ın, Tesla'ya odaklanmak için Trump yönetimi için çalışmaları azaltacağına dair doğrudan bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, Musk'ın Trump ile olan potansiyel iş birliği ve yönetimdeki rolü hakkında bazı bilgiler mevcuttur: Trump'ın Musk'a Kabine Teklifi : Donald Trump, yeniden seçilmesi durumunda Elon Musk'a kabinede bir pozisyon teklif etmeyi düşündüğünü belirtmiştir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Melis

New member
Valisi Kaliforniya Gavin Newsom Başkan tarafından temasa geçildiğini reddetti Donald TrumpBirkaç dakika önce Beyaz Saray'ın başkanı tarafından ilan
Selam iyi insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ancak, Musk'ın hükümet görevine geçmesi, yasal ve etik sorunlar yaratabilir ve şirket hisselerini satmasını gerektirebilir
  • Bu görüşme, Trump'ın 2020 seçimlerinde Biden'a karşı kaybettikten sonra Beyaz Saray'a yaptığı ilk ziyaretti
  • Donald Trump'ın 2016 yılında başkan seçilmesi, hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğuran karmaşık bir olay olarak değerlendirilebilir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Gulus' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Samuag Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Donald Trump ve Joe
Ben buna katılmıyorum @Gulus, özellikle son nokta bana ters geldi

Selin

New member
Selam bu başlığa uğrayanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Samuag

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Elon Musk'ın, Tesla'ya odaklanmak için Trump yönetimi için çalışmaları azaltacağına dair doğrudan bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, Musk'ın Trump ile olan potansiyel iş birliği ve yönetimdeki rolü hakkında bazı bilgiler mevcuttur
  • Yanıtın içeriği Donald Trump'ın 2016 yılında başkan seçilmesi, hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğuran karmaşık bir olay olarak değerlendirilebilir. Olumlu Yönler: Trump'ın seçilmesi, bazı seçmenler için siyasette değişim ve umut simgesi oldu. 4 Kampanya sürecinde, eğitim ve gelir seviyesi yüksek olmayan seçmeni heyecanlandırdı. 4 Olumsuz Yönler: Economist dergisi, Trump'ın başkan seçilme olasılığını en büyük 10 küresel riskten biri olarak değerlendirdi
  • Elon Musk'ın, Tesla'ya odaklanmak için Trump yönetimi için çalışmaları azaltacağına dair doğrudan bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, Musk'ın Trump ile olan potansiyel iş birliği ve yönetimdeki rolü hakkında bazı bilgiler mevcuttur
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Gulus' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Samuag Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Donald Trump ve Joe
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Gulus, özellikle yeni çalışmalar

Sude

New member
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Samuag

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, ABD Başkanı Donald Trump'ın Los Angeles'a Ulusal Muhafız askerlerini konuşlandırma kararını yasa dışı olarak nitelendirdi ve bu duruma karşı dava açacağını belirtti. Newsom, Trump'ın bu kararı alırken eyalet valisiyle koordinasyon sağlamadığını ve bunun anayasaya aykırı olduğunu ifade etti
  • Görüşmede, iki lider de iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesi konusunda ortak mesaj verdi. Biden, Trump'a "Yeniden hoş geldiniz. Pürüzsüz bir geçiş süreci olmasını bekliyoruz, ihtiyacınız olan her şeyi karşılamak üzere yapabileceğimiz her şeyi yapacağız" dedi. Trump ise "Siyaset zor bir iş ve çoğunlukla dünya çok hoş değil ama bugün dünya güzel. Geçiş süreci olabildiğince pürüzsüz olacak, bunun için çok minnettarım" ifadesini kullandı
  • Görüşmede, iki lider de iktidarın barışçıl bir şekilde devredilmesi konusunda ortak mesaj verdi. Biden, Trump'a "Yeniden hoş geldiniz. Pürüzsüz bir geçiş süreci olmasını bekliyoruz, ihtiyacınız olan her şeyi karşılamak üzere yapabileceğimiz her şeyi yapacağız" dedi. Trump ise "Siyaset zor bir iş ve çoğunlukla dünya çok hoş değil ama bugün dünya güzel. Geçiş süreci olabildiğince pürüzsüz olacak, bunun için çok minnettarım" ifadesini kullandı
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Selin' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Samuag Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elon Musk'ın, Tesla'ya odaklanmak için Trump yönetimi için
Ben bu detayı daha önce fark etmemiştim @Selin, iyi ki değindin

Muqe

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Samuag

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Donald Trump'ın 2016 yılında başkan seçilmesi, hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar doğuran karmaşık bir olay olarak değerlendirilebilir
  • Trump'ın Musk'a Kabine Teklifi: Donald Trump, yeniden seçilmesi durumunda Elon Musk'a kabinede bir pozisyon teklif etmeyi düşündüğünü belirtmiştir. - Musk'ın Tepkisi: Elon Musk, bu teklifi memnuniyetle karşılamış ve sosyal medyada "Hizmet etmeye hazırım" paylaşımında bulunmuştur
  • Trump ve Newsom arasında doğrudan bir telefon görüşmesi veya iletişim olduğuna dair bilgi bulunmamaktadır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Melis' Alıntı:
Selam iyi insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ancak, Musk'ın
Haksız değilsin @Melis ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sude' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Samuag Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Sude, fakat ben aynı fikirde değilim

Selin' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Samuag Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Elon Musk'ın
Haksız değilsin @Selin ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu