Gazze, İsrail Okula Baskın: En az 20 ölüm. ABD Yardım Vakfı Başkanı

Samuag

New member
Gece boyunca Gazze Şehri'nin Daraj bölgesinde bir okula çarpan bir İsrail hava saldırısında en az 20 kişi öldü ve düzinelerce yaralandı. Binada çok sayıda yerinden edilmiş insanı barındırıyordu. Kurtarıcılara göre, kurbanlar arasında kadınlar ve çocuklar var. Bağımsız olarak kontrol etmek mümkün olmayan yaygın çevrimiçi görüntülere göre, bazı organlar ciddi şekilde yakıldı. İsrail ordusu saldırı hakkında açıklama yapmadı.

Bölüm, Mayıs başında İsrail askeri operasyonlarının yoğunlaşmasının bir parçası, Mayıs başında Hamas'ın sökülmesi ve 7 Ekim 2023'te kaçırılan rehinelerin kurtuluşunu elde etme hedefi ile. O zamandan beri, yerel kaynaklara göre, 53.000'den fazla insan öldürüldü ve neredeyse tüm nüfus – yaklaşık iki milyon insan – evlerini terk etmeye zorlandı.

Aynı gün, eski ABD Denizcilik ve Gazze İnsani Vakfı Direktörü Jake Wood, istifasını duyurdu. Wood, Birleşmiş Milletler'in alternatif bir planına göre yardım dağıtmak için doğan ve yardım etmek için doğan vakıf, “insanlık, tarafsızlık, tarafsızlık ve bağımsızlık ilkelerine saygı duyamaz” diye yazdı Wood bir notta yazdı.

BM tarafından güçlü bir şekilde eleştirilen girişim, özel şirketlerin Gazze'nin güneyinde bazı “güvenli sitelere” yardım getirmek için katılımını sağladı, ancak asla gerçekten başlamadı. 2 Mart'tan itibaren şeride hiçbir insani yardım girmedi. Uluslararası gözlemcilere göre, yarım milyon kişi şu anda kıtlık riski altındadır.