Tüm Almanya Avrupa Şampiyonası heyecanını yaşıyor. Tüm Almanya mı? HAYIR! T-online editör ekibindeki futboldan nefret eden bazı kişilerin maç günlerinde başka planları var.
Top yuvarlanıyor, Avrupa Futbol Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. İnsanlar evlerinde, barlarda veya halka açık gösterilerde maçları izlemek için televizyonlarının önünde toplanıyor. Yalnızca Almanya ile İskoçya arasındaki açılış maçı yaklaşık 22,5 milyon televizyon izleyicisi tarafından izlendi. Milli takımın maçları en çok satan oyunlar olarak kabul ediliyor.
“Sokak süpürücüsü” terimi, neredeyse herkesin evinde televizyonun önünde seyretmesi nedeniyle yayınlandığı sırada sokakların ıssız kalmasına neden olacak kadar popüler olan bir televizyon şovunu veya etkinliğini ifade eder. Özellikle 1960'lı ve 1970'li yıllarda Almanya'da, bazı suç dizileri veya futbol maçları izleyicileri mıknatıs gibi çekerken kullanıldı.
Ama bir düşünün: Almanya'daki herkes futbol taraftarı değil ya da maçları izleyecek vakti yok. Ve t-online'da Almanya maçlarının olduğu günlerde başka türlü yapılması pek kolay olmayan şeyler yapan meslektaşlarımız var. Örneğin: mobilya satın almak veya tehlikeli atıkların imha edilmesi. Fırsattan yararlanmak istiyorsanız işte birkaç fikir daha.
Marcel Horzenek (45), dijital editör: “Açılış maçı günü dansa gittim. İtiraf etmeliyim ki tarihi bilinçli seçmedim. Ancak o gün Avrupa Şampiyonası'nın başlayacağını anlayınca arkadaşlarımın planlarını iptal etmedim. İki küçük çocuk babasıyım, hafta sonları partiye gitme şansım pek olmuyor, bu yüzden bu fırsatı değerlendirdim.
Normalde girişte uzun bir kuyruk olan yere ilk varan bizdik. Beş kişilik grubumuz da ilk birkaç dakika boyunca kulübün içinde aşağı yukarı yalnızdı. İlk başta biraz tuhaf görünen bu durum kısa sürede bir avantaja dönüştü: Huzur içinde içki siparişi verebildik ve rahat bir şekilde 'varabildik'. Çok geçmeden doldu ama ancak oyundan sonra.”
Daniel Sorge (30), SEO İçerik Yöneticisi Bölgesel: “Evde kanepede oturup bir paket cips ve birkaç bira içerek 20 adamın top peşinde koşarken terlemesini izlemekten daha iyi ne olabilir? Bu doğru, kendinizi terletmek; en azından benim görüşüm bu.
Milyonlarca insan Almanya ile İskoçya arasındaki açılış maçını izlerken içimdeki şeytanlara bir kez daha meydan okumaya karar verdim. Beklendiği gibi parktaki tek kişi bendim; çok özel bir atmosfer. 'Kendime ayırdığım zamanın' tadını sonuna kadar çıkarabildim ve tembelliğe karşı kazandığım zaferin ardından evime en az bir Almanya hayranı kadar endorfin dolu dönebildim.”
Leon L. Bensch, Mali Editör: “Eğer evde benim gibi bir bebeğiniz varsa, futbol coşkusunu kolaylıkla unutabilirsiniz. Çünkü her zaman olduğu gibi Luis adında dört aylık minik bir bebeğin en iyi saatlerde yatakta olması gerekir. Ancak bebeklerde olduğu gibi, Uyumaları gerektiği zaman uyuyamıyorlar. Bu yüzden akşamları uzanıp küçük çocuğun elini tutarak geçiriyorum ve şiddetli uyku eksikliği nedeniyle ondan daha hızlı uykuya dalıyorum.
Tek bir teselli var: Eğer Almanya finali kazanırsa, gelecekte her zaman söyleyebilirim ki Luis, Almanya'nın Avrupa futbol şampiyonasını kazandığı yılda doğmuştur. Ve eğer bir gün bana Alman takımının finalde kiminle oynadığını sorarsa, yapabileceğim tek şey şunu itiraf etmek olacaktır: Avrupa Şampiyonası boyunca tam bir tatmin içinde uyudum.”
Greta Raczka (27), çalışan öğrenci: “Almanya maçı, normalde aşırı kalabalık olacak bir sinema salonuna gitmek için mükemmel bir fırsat; örneğin 'Ters Yüz 2'. Avrupa Şampiyonası akşamlarında çocuklar da bu filmden uzak duruyor. Ayrıca siz de filmden uzak duruyorsunuz. futbol gürültüsü.
Ancak dikkatli olun: Bazı sinemalar Almanya maçlarını büyük ekranda halka açık bir izleme etkinliği olarak sunuyor. Tezahürat yapan kalabalıktan tamamen kaçmak istiyorsanız önceden sinema programına yakından bakmak en iyisi.”
Tara Rezaie Farmand (26), çalışan öğrenci: “Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçı Cuma günü saat 21.00'de başladığında, Paris'te bir bistroda oturuyordum ve kendime bir kadeh gül ısmarlıyordum. Almanya'da konvoylar ve sarhoş taraftarlar sokakları güvensiz hale getirirken, Fransızlar Almanya-İskoçya maçından pek etkilenmemiştim, bu yüzden iyi bir arkadaştım.
Artık Almanya her oynadığında farklı bir şehre mi gitmeliyim? Muhtemelen param hızla tükenecek. Ancak futbol çılgınlığından kurtulmanın kısa bir tatille mükemmel bir şekilde birleştirilebileceğini söyleyebilirim. Belki artık gösterinin geri kalanını göğüsleyebilecek kadar rahatlamış olurum.”