Adalet Bakanlığı 26 kontratlı bilişim çalışanı alacak (Başvuru kuralları nelerdir, nasıl müracaat yapılır?)

Samuag

New member
Resmi Gazete‘de yayımlanan ilana nazaran, Bilgi Süreç Genel Müdürlüğü buyruğunda istihdam edilmek üzere, kelamlı imtihan muvaffakiyet sırasına göre 18 mühendis, 8 çözümleyici konumlarda işçi alınacak.

Adaylar müracaatlarını 13-24 Eylül tarihlerinde e-Devlet aracılığıyla yapacak.

Şahsen yahut posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Müracaatlar için gerekli şartlar, istenilen dokümanlar, imtihan süreci ile ilgili öteki bilgiler Adalet Bakanlığının internet adresi “www.adalet.gov.tr“de yer alacak.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar müracaatlarını 13-24 Eylül tarihleri içinde saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Adalet Bakanlığı – Meslek Kapısı Kamu İşe Alım ve Meslek Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

Ayrıyeten adaylar imtihana ait
ayrıntıları Meslek Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek.

MÜRACAAT KOŞULLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci hususunda belirtilen koşulları taşımak,

Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik kısımlarından, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren kısımları ile istatistik, matematik ve fizik kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

2020-KPSSP3 puan cinsinden en az 60 puan almış olmak,

Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanından (YDS) İngilizce lisanından en az (D) seviyesinde puan almış olmak ya da YDS haricindeki İngilizce lisan imtihanlarında YDS (D) düzebir daha muadil ÖSYM tarafınca belirlenen puanları almış olmak.

Fakat, yurt içi yahut yurt haricinde İngilizce lisanı ile öğretim yapan üniversitelerden lisans seviyesinde mezun olanlar, yurt ortasında lisans seviyesinde tahsil gördükten daha sonra ana lisanı İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce lisanında yüksek lisans yahut doktora yapanların İngilizce lisan seviyeleri (D) seviyesi olarak kabul edilir.

Java programlama lisanı ile öteki programlama lisanlarından en az iki adedini bildiğini belgelemek, (Mezuniyet transkript evrakı de kabul edilecektir.)

En az 1 yıl Bilgi Süreç Merkezlerinde Programcı olarak çalışmış olmak. (Mesleki deneyimin belirlenmesinde; Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi takımlı yahut tıpkı Kanunun 4/B unsuru ile 399 sayılı KHK’ya tabi kontratlı statüdeki hizmetler ile Toplumsal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde geçtiği belgelenen hizmet müddetleri temel alınır.)