11 yaşındaki Yiğit, Covid-19 daha sonrası kalbine yenildi

Samuag

New member
Samsun’da Hasan-Gülşah Benzeri çiftinin iki çocuğundan İlkadım Derecik Şehit Yasin Uzunluk Ortaokulu birinci sınıf öğrencisi Yiğit Emsal, 13 gün evvel rahatsızlanması üzerine Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bayan Tabiatım ve Çocuk Hastalıkları ek binasına gdolayıldü.

Buradaki muayenenin akabinde küçük çocuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sıhhat, Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi.

Hastanede Covid-19 teşhisi konulmasının akabinde tedavisine başlanan Yiğit Benzeri, dün taburcu edildi. Meskene geldiğinde rahatsızlanması üzerine bir daha hastaneye gdolayılen Yiğit Misal, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Küçük çocuğun cenazesi, Büyükoyumca Mahallesi Merkez Mescidi’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının akabinde tıpkı mahalledeki kabristanlıkta toprağa verildi.

Cenazeye katılan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, baba Hasan Emsal ile aile üyelerine başsağlığı diledi. Baba Benzeri, gazetecilere, oğlunun kronik akciğer hastası olduğunu, bu niçinle tedavi gördüğünü söylemiş oldu.

Oğlunun hastalığı niçiniyle vakit zaman rahatsızlandığını, son olarak OMÜ Sıhhat, Uygulama ve Araştırma Merkezinde tedavi gördüğünü anlatan Emsal, “12 gün corona virüs tedavisi gördü. Meskene geldi ve kendinden geçti çocuk. Konutun kapısını açtık, yere çömeldi çocuk. ‘Ne oldu oğlum’ dedim. ‘Baba ayaklarım beni tartmıyor’ dedi. Sırtımda meskene taşıdım. Kanepeye uzandı, kendinden geçti. Ambulans, şudur budur derken kurtaramadık çocuğu” dedi.

”AKCİĞER TANSİYONU RAHATSIZLIĞI VARDI”

Oğlunun derslerinin epeyce yeterli olduğunu, gelecek için büyük hayaller kurduğunu lisana getiren Benzeri, “Oğluma corona virüs tedavisi uygulandı. Enfeksiyonu vardı. Akciğer tansiyonu rahatsızlığı vardı. aslına bakarsanız Covid-19 da onu tetikledi. Vefat niçini kalp durmasıydı. Bana en son hastaneye almaya gittiğimde şunu söylemiş oldu; ‘Baba 12 gün daha sonra seni görmek hoş.’ Natürel o hoşluğu yaşayamadık. Otomobille meskene gelirken konuştuk. İdealist ve başarılı bir çocuktu. Mimarlık, hukuk, mühendislik üzere hayalleri vardı lakin maalesef…” sözlerini kullandı.

”ÖRNEK BİR ÖĞRENCİYDİ”

Yiğit Benzer’in ilkokulda öğretmenliğini yapan Özcan Düzköylü ise fazlaca hüzünlü olduğunu vurgulayarak, “Allah rahmet eylesin. 4 yıl okuttum. Akciğerlerinden rahatsızdı. Sınıfta günde iki kez ilaç verdirirdik. Çok akıllı, örnek bir öğrenciydi. Bilgisayar, elektrik elektronik mühendisi olmak isterdi. Kodlama üzerine fazlaca çalışmak isterdi. Annesine babasına sabır diliyorum. Corona virüs vaktinde okula gelmemişti. Onu uzaktan eğitimle yönetim etmiştim. Derslerini kaçırmazdı, örnek bir öğrenciydi” diye konuştu.