Yönetmen James Cameron: “Dikkat edilmeyen uyarılar: Titanik ve denizaltı trajedisi arasında inanılmaz benzerlik”

Samuag

New member
“Kaptanın gemisinin önünde buz olduğu konusunda defalarca uyarıldığı, ancak aysız bir gecede tam gaz geniş bir buz kütlesine çarparak birçok insanın ölümüyle sonuçlandığı Titanik felaketine benzerliği beni hayrete düşürdü. ” . Kanadalı yönetmen James Cameron, Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet ile birlikte 1912 transatlantik felaketi üzerine filmin yazarı ve su altı keşiflerine büyük bir düşkün (Bismarck, Titanik ve su altı sıradağlarına belgeseller adamıştı. Dorsale Medio -Atlantica), ABC News’e Titan denizaltısının okyanus keşfeden toplulukta bir endişe kaynağı olduğunu ve yaklaşık 1.500 kişinin öldüğü 1912 okyanus gemisinin batmasıyla paralellik gösterdiğini söyledi.

“Uyarıların dikkate alınmadığı böyle bir trajedinin, dünyanın dört bir yanında tüm dalışların yapıldığı aynı yerde meydana gelmesi, bence tek kelimeyle şaşırtıcı” diye ekledi.

2012 yılında kendi tasarlayıp inşa ettiği dalgıçla okyanusun en derinine ilk kez tek başına dalış yapan Cameron, basınç altındaki bir denizaltının patlama riskinin her zaman akıllarda “ilk sırada” olduğunu söyledi. tasarım mühendislerinden.

Derin keşif alanına girdiğimizden beri, endüstrinin son birkaç on yıldaki güçlü güvenlik siciline dikkat çekerek, “Bu, hepimizin birlikte yaşadığı bir kabus” dedi. Ancak, “toplumdaki birçok insan bu denizaltı hakkında çok endişeliydi” diye ekledi.

Cameron, “Derin dalış mühendisliği camiasının en önemli üyelerinden bazıları şirkete, yaptıkları şeyin yolcu taşımak için fazla deneysel olduğunu ve sertifikalandırılması gerektiğini söyleyen mektuplar bile yazdı” dedi.

Hollywood yönetmeni, kayıp denizaltının yolcularından biri olan Fransız okyanus kaşifi Paul-Henri “PH” Nargeolet’i şahsen tanıdığını da sözlerine ekledi. “Çok küçük bir topluluk. PH’yi 25 yıldır tanıyorum. Bu kadar trajik bir şekilde ölmesini işlemem neredeyse imkansız.”

Cameron, 1997’de 11 kez Oscar kazanan epik filmi sırasında ve sonrasında birçok kez Titanik enkazını ziyaret etti. “Battığı yeri çok iyi biliyorum… Gemide o sırada kaptanın geçirdiğinden daha fazla zaman geçirdiğimi hesaplıyorum” dedi. (AGI)Cau