Yeni yıl artırımlarla geldi: Elektrik, doğalgaz, köprüler ve akaryakıt

Ethereum

New member
Yeni yıl artırımlarla bir arada geldi…

2022 için belirlenen elektrik tarifeleri, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Elektrik tüketimi 150 kilovatsaat altındaki tarifelere yüzde 50, 150 kilovatsaatin üstündeki tarifelere ise yüzde 125 artırım geldi.

1 Ocak’tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim ölçüleri için kesin fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacak.

Güç Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamada, kademeli tarifenin dar gelirli vatandaşları muhafazayı, güç kullanmasında tasarruf ve verimliliği artırmayı hedeflediği bildirildi.HABERE GİT

KONUTA YÜZDE 25, SANİYEYE YÜZDE 50

Doğalgazda ise ocak ayı için mesken tarifesine yüzde 25, sanayi aboneleri için geçerli tarifeye yüzde 50 ve elektrik üretim hedefli tarifeye yüzde 15 artırım yapıldı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ocakta uygulayacağı satış fiyatı bin metreküp doğalgaz için 1860 lira oldu.

Ocakta yıllık tüketimi 300 bin metreküpün üzerinde olan sanayi abonelerinin tarifesinde, bin metreküp gazın fiyatı 6 bin 300 liraya, elektrik üretim hedefli tarifede de yüzde 15 artışla 5 bin 520 liraya çıktı.HABERE GİT

KÖPRÜ GEÇİŞLERİ DE ARTTI

Boğaz köprülerinin geçiş fiyatlarına artırımın yanı sıra çift istikametli tarife uygulaması getirildi. Anadolu Yakası’na geçişte arabalar için alınan 13,25 liralık fiyat tek istikamet 8,25 lira olarak belirlendi. Bundan bu biçimde Avrupa Yakası’na geçiş için de fiyat alınacak. Avrasya Tüneli geçiş fiyatı de arabalar için 46 liradan 53 liraya yükseltildi.HABERE GİT

AKARYAKITA DA ARTIRIM

Yeni yıl da artırım gelen bir kalem de akaryakıt fiyatları oldu. Akaryakıtın litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 61 kuruş, motorinin litre fiyatına 1 lira 29 kuruş ve LPG’nin litre fiyatına 78 kuruş artırım geldi.HABERE GİT