Yaralı maden emekçisi dehşet dolu o anları anlattı: Yaralı olduğumu fark etmedim, arkadaşlarıma yardıma koştum

Samuag

New member
İzmir’in Kınık ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. O sırada madende çalışan 45 personel yaralandı. Etraf hastanelere kaldırılan personellerin sıhhat durumlarının uygun olduğu açıklandı.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI, YAKINLARI HASTANELERE AKIN ETTİ

Adrese gelen AFAD, UMKE ve itfaiye gruplarınca kısmi göçüğün meydana geldiği maden ocağı süratli bir biçimde tahliye edildi. olayda yaralanan 45 personel, adreste beklemekte olan sıhhat gruplarına teslim edildi. Sıhhat gruplarınca birinci müdahaleleri yapılan yaralıların 18’i Kınık, 6’sı Bergama ve 21’i ise Soma Devlet Hastanesi’ne gdolayılerek tedavi altına alındı. Yaralıların hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, olayı duyan yaralıların yakınları ise hastanelere akın etti.

“DURUMU BENDEN BERBAT OLANLAR VARDI, ONLARA YARDIM ETMEYİ TERCİH ETTİM”

Patlama esnasında yaralanan ve yaşadığı o kaygı dolu anları anlatan maden emekçisi yaralı Engin Kılıç (43), “hiç bir şey anlayamadık, saniyelik bir olaydı ve bir anda patlama sesi geldi. daha sonrasında arkadaşlara yardımcı olduk. Çıkarabileceğimiz kadarını çıkardık. daha sonra fark ettim ki bende yaralıyım. Onlarla birlikte kendimizi dışarı attık. Önceliğim arkadaşlarımdı. Ben birinci başta yaralandığımı fark etmemiştim.

Arkadaşlarım yaralı olduğu için onların yardımına koşturdum ondan sonrasında kendimde de yaraların olduğunu fark ettim lakin durumu benden daha berbat olanlar vardı, onlara yardım etmeyi tercih ettim. 15 dakika içerisinde dışarı çıktık. Başka arkadaşlar da yanık dereceleri biraz daha fazlaydı. Benim kaşımda bir yarılma meydana geldi dikiş attılar. Yüzümde patlamanın tesiriyle yanıklar oluştu. Buna şükür diyoruz. Çok şükür can kaybımız yok” dedi.

“KARDEŞİM DE BAŞKA YARALILAR DA OLAYIN ŞOKUNDA”

Yaşanan facianın akabinde yaralı maden çalışanı Engin Kılıç’ın kardeşi Nevzat Kılıç (50) olayı duyunca Kınık Devlet Hastanesi’ne akın eden vatandaşlardan birisi oldu. Yaşadığı paniği ve üzüntüyü lisana getiren Kılıç, “Kardeşim maden ocağında çalışıyordu. Çalıştığı esnada bir patlama olmuş ve metan gazı patlaması olduğu söylendi. Allah’a şükür durumları güzel ve rastgele bir mevt hadisesinin olmaması ise sevindirici. Yaralıların bedeninde yanıklar var. Kardeşimle konuştum, kazanın tesiriyle o da başka yaralılarda olayın şokunda. Buna şükür diyoruz” tabirlerini kullandı.