Yağmur’un katilinden kan donduran söz: Ağzını bantlayıp ellerini bağladım, bıçakladım

Samuag

New member
Aydın’ın Didim ilçesinde iki gün daha sonra bir toprakta 27 bıçak darbesiyle öldürülmüş olarak bulunan lise öğrencisi Yağmur Tayhan’ın (16) katil zanlısı Nizam Cansızlar, polisteki süreçlerin akabinde adliyeye sevk edildi.

Cansızlar, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki tabirinde, genç kızın meskene kendisiyle dertleşmek için geldiğini, iki gün bir arada kaldıklarını ve son gün ‘Birbirimizi bıçaklayalım’ söylemiş olduğini öne sürerek, “Önce o benim ağzımı bantladı, ellerimi bağladı lakin çabucak sonrasında çözdü. Akabinde ben onun ağzını bantlayıp, ellerini iple bağladım, karnına bıçağı soktum. daha sonra gitmesini söylemiş oldum. Psikolojim epeyce bozuktu” dediği öğrenildi.

Cansızlar kelamlarına şöyleki devam etti:

“Önce o benim ağzımı bantladı, ellerimi bağladı ancak ondan sonrasında çözdü. Akabinde ben onun ağzını bantlayıp, ellerini iple bağladım, karnına bıçağı soktum. daha sonra gitmesini söylemiş oldum. Psikolojim epeyce bozuktu. Tüm bunları olayın yaşandığı gün saat 04.00 sıralarında yaptım. Çarşafla akan kanı emdirdim. daha sonra çarşafa sarıp, cesedi sürükleyerek dışarı götürdüm. Damlayan kanları daha sonra temizledim” dedi.

AİLESİNDEN AYRILDIĞI ANLAR KAMERADA

Polis, Yağmur Tayhan’ın vefatıyla ilgili soruşturma başlatırken, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alıp, mahalledeki birtakım bireylerin tabirlerine başvurdu. İmajlarda Tayhan’ın ailesinden ayrıldıktan daha sonra yolun karşı tarafına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı.

Tayhan’ın katil zanlısı olarak komşuları Nizam Cansızlar, polis tarafınca gözaltına alındı. Emniyetteki tabirinde kabahatini itiraf eden Cansızlar, cinayeti ruhsal problemleri niçiniyle işlediğini söylemiş olduği öğrenildi.

KAN İZLERİ ŞÜPHELİYİ YAKALATTI

Polis takımları, Yağmur Tayhan’ın cesedinin bulunduğu yerde yaptıkları incelemede, çabucak yan taraftaki Nizam Cansızlar’a ilişkin iki katlı meskenin bahçesinde de kan izleri olduğunu fark etti.

Kan izlerini takip eden polis, konutun içine gerçek gittiğini belirledi. Zile basmalarına karşın kapıyı açan olmaması üzerine polis, çilingir çağırdı. Çilingirle konuta giren polis, merdivenlerde de temizlenmeye çalışılmış kan izleri olduğunu belirledi.

İzlerin konutun teras katına kadar gittiği tespit edildi. Meskendeki çamaşır makinesinde de Yağmur Tayhan’ın bedenindeki kanların temizlenmeye çalışılmış olduğu bir çarşaf bulundu. Konutta parmak izi incelemesi de yapan polis, cinayetin konutun terasında işlendikten daha sonra cesedin dışarı taşınıp, bahçe duvarının yanındaki toprağa atıldığını belirledi.

POLİS PARKTA UYURKEN BULDU

Polis, eşi Almanya’da yaşadığı öğrenilen bir çocuk babası Nizam Cansızlar’ın telefon sinyalinden konutuna 1 kilometre aradaki Didim Belediye Parkı’nda olduğunu tespit etti.

Akabinde parkın etrafında tedbir alan polis, Cansızlar’ı burada uyurken yakaladı.

ESKİ EŞİNİ DARP ETMİŞ

Öte yandan Nizam Cansızlar hakkında, 2009 yılında Almanya’dan Didim’e tatil için gelen boşandığı eşini darp ettiği sebebi öne sürülerek Didim Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakkında dava açıldığı ortaya çıktı.

Fakat Alman vatandaşı olan eski eşin şikayetini geri çekmesi üzerine davanın düştüğü öğrenildi. Nizam Cansızlar, polisteki süreçlerinin akabinde bugün çelik yelek giydirilerek, geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Didim’de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz’da, eşi Ayşe Tayhan ve iki kızıyla yakınlarının düğününe gitti.

Saat 14.00 sıralarında meskene dönüş yolunda, 11’inci sınıf öğrencisi Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrıldı.

Uzun müddet meskene dönmemesi ve telefonlarına da yanıt vermemesi üzerine kızlarını merak eden aile, gidebileceği yerlere bakmalarına karşın kızlarına ulaşamadı. Bunun üzerine Tayhan çifti, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Polis takımları, ortadan kaybolan Tayhan’ın bulunması için çalışma başlattı. Polis, Tayhan’ı her yerde ararken, dün saat 07.30 sıralarında cansız vücuduna ulaşıldı.

Devriye nazaranvi yapan polis takımları tarafınca Cumhuriyet Mahallesi’ndeki boş yerde bulunan cesedin, Yağmur Tayhan’a ilişkin olduğu belirlendi.

Meskenlerine 1 kilometre, babasının lokmacı dükkanına ise 70 metre aralıktaki yerde cesedi bulunan Tayhan’ın bedeninde 27 bıçak darbesi olduğu tespit edildi.

Tayhan’ın cansız vücudu, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin akabinde evvel Didim Devlet Hastanesi morguna akabinde da otopsi için İzmir İsimli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.