Uydurma araç kiralama sitesiyle yüzlerce kişiyi dolandıran şüpheliler yakalandı

Samuag

New member
İstanbul Kadıköy’de bir araç kiralama firmasının resmi sitesini kopyalayan şüpheliler, Türkiye genelinde 200 kişiyi 500 bin liradan fazla dolandırdı.

Şüphelilerin talimatları doğrultusunda fiyatlarını banka hesaplarına gönderen mağdurlar, kelam verildiği üzere sonraki gün araçlarını kapılarının önünde bulamadı.

Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar, soluğu polis merkezlerinde alarak şikayetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ofis Amirliği takımları 7 kişiyi gözaltına aldı.

ATM’LERDE PARA ÇEKERKEN YAKALANDILAR

Yapılan incelemelerde, mağdurların paralarını yatırdıkları banka hesabı sahibi Buyruk M. ile olayla ilgisi bulunan Diyar K., Hazar Ö. ve Ömer Y. isimli şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin sorgulamalarında, tanıdıkları olan Mustafa A.’nın, kendilerine hesap kartlarını kullandırarak para kazanabileceklerini söylemiş olduği açıklandı.

Kendilerine ilişkin olan farklı bankaların hesap kartlarını ve ayrıntılarını Cenk M. isimli bireye verdiklerini ve bunun karşılığında 2 bin 500 lira para kazandıklarını söylemiş oldukleri öğrenildi.

Çalışmaların devamında Mustafa A. yakalanırken; Cenk M. ve yanında bulunan Mehmet Ökkeş K. isimli şüpheliler Bakırköy’de alışveriş merkezinin ortasındaki ATM’lerde para çekerken yakalanarak gözaltına alındı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN KABAHAT KAYDI

Kuşkulu Cenk M., Mehmet Ökkeş K. ve Mustafa A. isimli şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 13 adet çeyrek altın, 7 adet 1 gram altın, 1 adet yarım altın, 5 bin 100 lira nakit para ve 26 adet banka kartı ele geçirildi.

İKİ TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cenk M. ve Mehmet Ökkeş K. tutuklanırken kuşkulu Mustafa A. isimli denetim koşulu ile hür bırakıldı. Buyruk M., Hazar Ö., Diyar K. ve Ömer Y. ise hür bırakıldı. Cenk M., Mehmet Ökkeş K. ve Mustafa A. isimli şüphelilerin “Nitelikli dolandırıcılık” cürmünden kayıtları olduğu açıklandı.

“İNTERNETTE BİRİNCİ SAYFADA ONLARIN SİTESİ VARDI”

Araç kiralamak isterken dolandırıldığını belirten özel bir üniversitede öğretim bakılırsavlisi bir bayan, internette birinci sayfada çıkan ilandan ulaştığı şahısların arabayı kapıya getireceklerini dediğini kaydetti.

Mağdur öğretim nazaranvlisi, buradaki konuşmada tatmin olmadığını, arayıp telefonda konuşmak istediğini söylemesi üzerine kendisini geri aradıklarını söyleyerek, “Yollamıştım tüm parayı. Sonraki sabah otomobil gelmeyince anlamıştım başıma geleni. Çok sinirlendim derhal aradım numara kapanmıştı” dedi.

Sonraki gün numaraya ulaştığını söyleyen öğretim vazifelisi, “Arkadaşım bunların iştahlarını köpürtmek için ‘Düğünümüz var, lüks araç kiralamak istiyoruz 6 tane ancak yerinize gelip bakmak istiyoruz ‘ deyince irtibatı kopardılar” diye konuştu.