Ukraynalı çocukların travmalarının tedavi edildiği ormandaki sığınakta

Samuag

New member
İVANO-FRANKIVSK – “Benim adım Mykyta ve on yaşındayım, Kievliyim. Savaştan önce 60 numaralı okula gittim. Sonya adında bir kedim vardı. Babam bir mobilya mağazasında çalışıyordu, annem bilgisayar matematiğiyle uğraşıyordu. Ona mutfakta hep yardım ettim, Rus salatası yapmayı severdik.

Yılbaşı gecesi on birde uyandım. Ateşim vardı, bu yüzden boğazımı yıkamak için banyoya gittim. Babam savaşı televizyonda izliyordu. Annem pişirdi, ne olduğunu hatırlamıyorum. Siren iki saattir çalıyordu. Genellikle Kiev’de siren çalar ama patlama olmaz. Ancak bir noktada hava karardı…».

Mykyta’nın kamp psikoloğuna Rus bombasının en büyük aşkını elinden aldığı sabahı anlattığını ve nasıl bir adam olacağını merak ettiğini duyarsınız. Sonunda toplar sustuğunda ve bu dehşetin ağırlığıyla olgunlaştığında, hangi yetişkin olacak?

13 yaşındaki Olexandra, Kramatrosk istasyonunda füze tarafından yaralanan ve asker babasının yetimi nasıl olacak? Ve ona yardıma gitmeden önce Bakhmut’ta ailesinin cesetleriyle bir gün ve bir gece yalnız kalan 8 yaşındaki Bogdan. Ve çocuklarının arabada diri diri yanmasını izleyen 10 yaşındaki Andriy. Bir Rus askeri babasını öldürüp onu da vurup bir santim farkla ıskaladıktan sonra 16 yaşındaki Buchalı Yurii’nin kalbinde ve zihninde ne olacak?

Ukrayna’da sadece ölü çocuklar değil. Hayatta kalanlar da var. Göl kenarında bir sandalyede oturan Mykyta, 31 Aralık patlamasıyla ilgili her şeyi hatırlıyor. Dişlerinin arasındaki toz, mazot kokusu, çığlıklar, babasının deli gibi sobanın yanını eşelemesi ve elleri kanıyor, mutfak paramparça anne neredesin anne? Mykyta unutmaz. Tarihin, çatışma sırasında büyümek gibi rezil bir rol verdiği bütün bir genç nesil unutamaz. Ancak ilerlemek karmaşık hale geldi.

Ruslar deniz manzaralı ev arıyor. Mariupol’da

kaydeden Michele Gravino

07 Temmuz 2023

Oksana Lebedieva İvano-Frankivsk dağlarında, batıda, çok batıda, cepheden çok uzak bir noktada ve tesadüfen değil, belirli bir topluluğun yöneticisidir. Oksana, bugün onlara yardım etmezsek yarın kızgın, saldırgan, kaygılı, uykusuz, kesintiye uğramış, hayatta bocalayan erkekler ve kadınlar olacaklarını söylüyor.

Belki de sadece bir şişeye tutunmak zorunda kalacak, 37 yaşındaki Oksana, televizyon yapımcılığından korkuyor. Bir yıl önce, savaş yetimlerinin duygusal rehabilitasyonuna adanmış ilk proje olan GenUkrainian’ı tek başına kurdu (Nisan ayında 1.476 kişi vardı). First Lady’nin desteğini kazandı Olena Zelenska fikriyle evlenmesi için onu milli parktaki bu tesise yönlendiren.

Yaşları 6 ila 16 arasında değişen elli bir erkek çocuk neredeyse üç haftadır burada. Görünüşe göre ahşap kulübeler, bir gölet, dallarda macera parkurları, hayvanlarla dolu bir alan, boyama için tuvalli şövaleler, kantin, şömine ve birinci kattaki odalar ile bir yaz kampı. Bazen mükemmel ziyaretler: Shakhtar Donetsk futbolcuları ve pop şarkıcısı geldi Tina Carol. Gerçekte, kayıp gençler için bir açık hava yoğun bakım ünitesi, ölen ebeveynlerinin isimlerini artık telaffuz edemeyen çocuklar için bir sığınaktır. Mykyta gibi.

Annem büyük partileri sevmezdi. Okula ilk gittiğimde bana küçük bir pasta yaptı ve beni parkta yürüyüşe çıkardı. Tatildi ama küçüktü. Onu özledim. Onu özledim. Geri kalanım var, evim var, yemeğim var, kuzenlerim var. Aşk? Aşk… başkalarıyla ilgilendiğin zamandır. Aşk her zaman kalmalıdır, çünkü aşk anılar gibidir, evet ve güzel anılar sonsuza kadar kalır. Hayaletlere inanmıyorum ama annemin hala benimle olduğunu hissediyorum.”

Bebekler kar taneleridir, hiçbiri birbirine benzemez. Bu nedenle, her biri için, alanın yedi psikoterapisti gizli travmaya erişmenin yolunu keşfetmeli ve ardından onları onu dışarı atmaya ikna etmelidir. “Kaplanın gözünün içine bakmak” için. Oğlanlar geldiklerinde içine kapanık, depresif ve bazen nefret dolu oluyorlar. “Birçoğu, tüm Rusları öldürecek bir makineli tüfeğe sahip olmak istiyor. Diğerleri neden hayatta kaldıklarını merak ediyor, kendilerini suçlu hissediyorlar.” Şimdi konuşan psikolog ve psikiyatristler ekibinin başkanı Oksana Shlonska.

Tarihin hikayeleri kötü şöhretli Wagner Grubunu anlatıyor

kaydeden Francesco DeLeo

05 Temmuz 2023

“Özellikle telefonu ellerinden aldığımızda kendini asmak ya da boğmak istediğini söyleyenler var. Kampta sadece akşamları bir saat kullanabiliyorlar. Akıllı telefon bağımlılığı, pandemi ile doğan ve işgal ile acil hale gelen bir sorun”. Bir çocuk için beş yüz günlük savaş yuvarlak bir rakam değil, bir cümledir. Ne olursa olsun, Mykyta hala röportaj için göl kenarında oturuyor. terapistler tarafından ilerlemesini değerlendirmek için kullanılır ve bitirmemiştir.

“Korkulardan bahsedersek, korkarım babam buna dayanmayacak, yanlış bir şey yapacak ve içmeye başlayacak. İçki içerdi ama hiç sarhoş olmadı. Babam çok üzgün olduğu için onu sakinleştirmesi için haplar verildi. Annemi iki gün sonra öğrendim. Cenaze vardı ve bana söylemediler. Gitmek isteyip istemediğimden emin değilim. Babamla neredeyse hiç annem hakkında konuşmam. Beni gezilere, Odessa’ya, Karpatlara götürüyor. Işığı kapatmaya korkuyorum. Çünkü patlama hava karardıktan iki saniye sonra geldi”.

Düzenledikleri beşinci kamp ve şimdiye kadar yüzde 80’i Doğu’dan ve Kiev’den olmak üzere 220 çocuğu ağırladılar. Yasal vasiler tarafından sunulan yüzlerce gönüllü katılım başvurusu bulunmaktadır. Bilişsel davranışa dayalı terapötik yola “Sevgiyle korunan” denir ve 21 gün sürer: günler, titreşimli bir koltukta Mozart’ın günlük yirmi dakika dinlenmesi de dahil olmak üzere etkinliklerin programlarıyla işaretlenir. Dinleme grupları çok çalışır. Çocuklar bir daire içinde durur ve konuşurlar. En azından deniyorlar.

Ortak bir özellik, çevrimiçi dersleri tercih ettikleri için sınıf arkadaşları tarafından yargılanma korkusudur. Kulübelerden birinde, bu sabahki test, korkunuzu pazarda satmaktır ve Maxim, hayali müşteriyi yenilme korkusunun aslında çok önemli olduğuna ikna etmek için bir reklam icat etti çünkü bu sizi uyanık tutuyor ve gelişmeye itiyor. .

Kurucu Oksana, onları denize götürmenin yeterli olmadığını yüzüncü kez tekrarlıyor. “Ukraynalı bir neslin tamamını şimdiki zamana dikmiş durumda tutan kendi travmalarının farkına varırlarsa kurtulacaklar. Geçmişi reddederler, geleceği görmezler. Bizim görevimiz ona yarını düşünmesini öğretmek”. Mykyta, on yaşındaki iri yarı çocuğundan yarın, dağlarda geçirdiği üç haftanın bir tatil değil, bir kurtarma operasyonu olduğunun farkında olmadan onu görmeye başlar.

ABD-Rusya esir değişimi, Kremlin itiraf ediyor: “Gershkovich’in serbest bırakılması için temaslar sürüyor”

muhabirimiz Paolo Mastrolili tarafından

05 Temmuz 2023

“Büyüdüğümde kötü olmak istemiyorum. Annem bana hatalardan korkmamayı öğretti çünkü hataların yeni bir deneyim olduğunu söylerdi. Ayakkabılarım çıkarıldığı için düştüğüm zamanki gibi. Adalet, kötü bir şey yapan birinin cezalandırılmasıdır.

Ancak iyi bir şey yapıyorsa, ona yardım edilmelidir. Burada kampta kötü günlerimde içimden geçenleri söylemem gerektiğini anladım çünkü benimle dalga geçmeyecekler aksine bana yardımcı olacaklar. Bütün çocuklar bu duygulara sahiptir. Psikoloğum çok konuşman gerektiğini söylüyor. Ve bu kötü düşünceler zamanla yok olacak. Sadece beklemek zorundayım.”