Trump Humilia Zelensky, Beyaz Saray ile Çatışma: “Hazır Olduğunuzda Geri”. Ve yardımı durdurmayı değerlendirir

Samuag

New member
Ukrayna'yı “kendisini kötü bir konuma getirmek” ve bir anlaşma için “el kartları almamak” ile suçlayan ABD Başkanı ile Oval çalışmada Donald Trump ve Volodymyr Zelensky arasındaki şiddetli Mondovision çatışması. “Minnettar olmalısın,” diye bağırdı Trump. “Kartları oynamaya gelmedim”, Zelensky'nin Mineraller anlaşması için Beyaz Saray'a kuru yanıtı. Sonunda basın toplantısı iptal edildi. Nadir topraklar için anlaşmanın imzası yok. Her şeyi al. Trump daha sonra gazetecilere geldi. Ukrayna cumhurbaşkanını “kartlarını abartmak” ve “elini oynamakla suçladı. Putin ve ben barış isterken savaşmak istediğim izlenimim vardı. Dövüş hemen durmalı”. Washington Post'taki ABD yönetiminin kaynaklarına göre, kralı, Kiev'e askeri yardımın tüm sevkiyatlarını kesintiye uğratıyor.

Beyaz Saray'daki toplantıda Trump Ukrayna cumhurbaşkanını tehdit etti: “Ya bir anlaşma yap ya da biz dışarıdayız! Amerika Birleşik Devletleri silahları olmadan savaşı iki hafta içinde kaybedeceksiniz “, Tycoon, başka bir adımda Zelensky'nin” çok zeki olmadığını “söyleyen dozu artırdı. Çatışma yaklaşık 20 dakika sürdü, misafirleri kınamak için müdahale eden Amerikan Başkan Yardımcısı Vance,” Amerikalıların önünde başkanlığa gelmedik, “, Lezzette Beyaz Saray'ın önüne gelmiyoruz, Hissed.

Bir noktada Amerikan cumhurbaşkanı Ukrayna liderine şöyle karşılaştı: “Üçüncü Dünya Savaşı ile oynuyorsunuz”. Ve onu uyardı: “Ukrayna bir mühlete ulaşmak için Rusya ile uzlaşmak zorunda kalacak”. Belki de beklenmedik, ama kesinlikle karar verdi, Zelensky'nin ağı: “Putin bir katil – dedi – uzlaşmak istemiyorum”.

Trump, Zelensky ile Beyaz Saray'a tartışıyor: “Daha minnettar olmalısın, bizsiz kartlarınız yok”

Çatışmanın kaderi için belirleyici bir toplantı olması gereken şey tarihsel bir an haline geldi. Ancak ikisi arasında tüketilen unutulmaz anlaşmazlık için.

“Sorun, size zor olma gücünü – Trump'ın sözleri – ve Amerika Birleşik Devletleri olmadan zor olacağını düşünmüyorum. Halkın çok cesur, ama ya bir anlaşma yapacaksın ya da dışarı çıkacağız. Ve dışarı çıkacaksınız. Ve yalnız savaşacaksınız. Güzel olacağını düşünmüyorum, ama bir kez daha iyi bir konumun var olacağınızı işaret edemeyiz.

Ve tekrar: “Minnettar olmalısın, halkınız ölüyor. Bize ateşi istemediğinizi, ister isteseniz de bunu isteyip istemediğinizi söylersiniz. Eğer ateşi bırakabilirseniz, mermiler uçmayı bırakır.” “Açıkçası savaşı durdurmak istiyoruz – bu kesin bir cevaptı – size sorduğum şey garanti”.

Bugün Zelensky Washington'a geliyor, ancak nadir topraklar için garantiler istiyor

Rosalba Castelletti tarafından

28 Şubat 2025

Zelensky bu nedenle Beyaz Saray'ı terk etti. Başkanlık konutunda iki saatten fazla yirmi dakikadan az kaldı. Basın toplantısı, Ukrayna minerallerinin sömürülmesi anlaşmasının imzasının gerçekleşmesi gereken iptal edildi. Ve Trump diyaloğu şu şekilde kapattı: “Barışa hazır olduğunda geri dönebilir”. Bunu Ukrayna liderini “Amerika Birleşik Devletleri'ni kaçırmakla” suçlayan gerçeği yazdı.

“Bugün Beyaz Saray'da çok önemli bir toplantı yaptık”, sosyal medyadaki mesajı. “Duygulardan ortaya çıkan şey şaşırtıcıdır ve Başkan Zelensky'nin Amerika'nın dahil olması durumunda barışa hazır olmadığını anladım, çünkü katılımımızın müzakerelerde büyük bir avantaj sağladığına inanıyor. Avantajlar istemiyorum, barış istemiyorum. Amerika Birleşik Devletleri'nin sevgili oval çalışmasında saygıyı kaçırdı – dedi – barışa hazır olacağı zaman geri dönebilir”.

Teşekkürler Amerika, desteğiniz için teşekkür ederim, bu ziyaret için teşekkürler. TEŞEKKÜR EDERİM @PotusKongre ve Amerikan halkı.
Ukrayna'nın sadece ve kalıcı barışa ihtiyacı var ve tam olarak bunun için çalışıyoruz.

– Volodymyr Zelenskyy / ???????? ?????????? (@Zelenskyyua) 28 Şubat 2025
Dünyayı dolaşan üç görüntü, ABD'deki Ukrayna büyükelçisi Oksana Markarova'nın, Trump Furioso, Ukrayna cumhurbaşkanına kapıyı çarptığında başını indirip saçlarına koyan, Fox News'un dediği gibi – Beyaz Saray'ı terk etmeye davet ediyor.

Ancak, her şey kaybolmaz. İlk tur sahnelendi. Yakında Zelensky halının üzerinde olup olmadığını söyleyecek. ABD ile yırtılmayı göze alamaz. Ve sonra herkese teşekkür eder ve dört gözle bekleyin. “Destek için teşekkürler, bu ziyaret için teşekkürler. Cumhurbaşkanı, Kongre ve Amerikalılar sayesinde. Ukrayna'nın hak ve kalıcı bir barışa ihtiyacı var ve bunun için çalışıyoruz”.