Trump: “Başkan Meksika göçü durdurmayı kabul etti” Yanıt: “Sınırları kapatmayalım”

Samuag

New member
Göç konusu her zaman Donald Trump'ın planlarının merkezinde yer alıyor. “Az önce Meksika'nın yeni başkanıyla harika bir sohbet gerçekleştirdim. Claudia Sheinbaum Pardo. Güney sınırımızı etkili bir şekilde kapatarak Meksika üzerinden ABD'ye göçü durdurmayı kabul etti.” Gelecek dönem başkanı Truth'ta yazıyor Donald Trump.

“Meksika, derhal geçerli olmak üzere insanların güney sınırımıza gitmesini engelleyecek. Bu, ABD'ye yönelik yasadışı işgalin durdurulmasında önemli bir adım olacak” diye açıklıyor. “Ayrıca ABD'ye büyük miktarda uyuşturucu akışını durdurmak için neler yapılabileceğini ve dahası bu uyuşturucuların Amerikalılar tarafından tüketildiğini de konuştuk. Oldukça verimli bir görüşme oldu” diye ekliyor Koz. “Fentanil kullanımının ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük bir reklam kampanyası üzerinde çalışıyorum. Milyonlarca hayat gereksiz yere yok ediliyor. Kampanya bittiğinde herkes bu ilacın dehşetinin gerçekte ne kadar korkunç olduğunu anlayacak. “

Cevap: “Sınırları kapatmıyoruz”

Meksika başkanı, Claudia Sheinbaum Pardo Ancak ABD ile sınırı kapatmaya yönelik bir planın olmadığını belirtiyor. “Konuşmada Koz Meksika'nın insan haklarına saygı göstererek göç olgusunu ele alma stratejisini anlattım. Sheinbaum, Meksika'nın tutumunun sınırları kapatmak değil, hükümetler ve halklar arasında bir köprü inşa etmek olduğunu yineliyoruz” dedi.