Tabiplerin çelişkili sonucu: Karısını öldüren zanlı için evvel ‘deli’ daha sonra ‘akıllı’ dediler

Samuag

New member
Tıpkı hastane bir katil zanlısının yargılandığı iki farklı davaya, 17 gün ortayla iki farklı ”Akıl sıhhati yerinde değildir, yerindedir” raporu verdi.

Elazığ kent merkezi Rızaiye Mahallesi’deki bir apartmanın 3’üncü katında 9 Haziran 2020’de meydana gelen hadisede Ali Alkılınç (40), gece geç saatlerde boşanma kademesinde olan 3 çocuğunun annesi 34 yaşındaki eşi Aslıhan Alkılınç’ın kaldığı kayınvalidesinin konutuna gitti. Kelamda konuşmak için konuta giren Alkılınç burada yanında getirdiği iki bıçakla eşini boğazından kayınvalidesi Ş.B.’yi ise bacağından bıçakladı. O esnada yaşanan arbede sırasında Ali Alkılınç sırtından bıçaklanarak yaralandı.

YARALI biçimde FAZLA KAÇAMADI

Cinayet zanlısı koca yaralı biçimde kaçtığı konutun bir alt sokağında yere yığıldı. Olayın akabinde yaralıların hepsi Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırırken, şiddetli geçimsizlik niçiniyle boşanma basamağında olan kocası tarafınca bıçaklanan Aslıhan Alkılınç yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılmayarak ömrünü kaybetti.

7 SEFER ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Katil zanlısı koca Ali Alkılınç tutuklanarak cezaevine gönderilirken, öldürülen Aslıhan Kılınç’ın ise eski eşinden tehdit ve hakaret hatalarından dolayı 7 kez şikayetçi olduğu bu şikayetlerin 3’üne ise dava açıldığı ortaya çıktı. Ayrıyeten cinayetin Ali Alkılınç’ın eşinin şikayeti üzerine gözaltına alınıp tabiri alındıktan 4 gün daha sonra işlendiği de öğrenildi.

BİREBİR HASTANE, BİREBİR TABİPLER İKİ FARKLI RAPOR

Hala cezaevinde tutuklu olan Ali Alkılınç için yargılandığı cinayet davasına Elazığ Fethi Sekin Kent Hastanesi tarafınca 8 Mart 2021 tarihinde ‘sanrısal bozukluk’ teşhisi ile akıl sıhhatinin bozulduğu ve ceza verilmeyeceği lakin bu şahıs hakkında güvenlik önlemine hükmolunur raporu verildi. Birebir hastane Alkılınç’ın, Afyonkarahisar 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde eski kayınbiraderi Cihan Ateş’e hakaret ettiği öne sürülen nedeni ile yargılandığı davaya ise 25 Mart 2021’de tıpkı tabiplerin imzası ile ‘ceza-i ehliyeti tamdır’ raporu vermesi ise akıllara sakinlik verdi.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kızını bıçaklayarak katleden eski damadının ”Akıl sıhhati yerinde değildir” raporu ile yargılandığı davadan ceza almadan kurtulmaya çalıştığını kaydeden ve Afyonkarahisar’da yaşayan baba Hıdır Ateş ise hastanenin bu biçimde bir rapor hazırlamasına mahkemenin ise İsimli Tıp Kurumu olmamasına karşın bu raporu kabul etmesine reaksiyon gösterdi. Olayı gözyaşları içerisinde anlatan baba Ateş, yaşadığı evlat acısı ve hasretinin gelen raporla adeta ikiye katlandığını lisana getirdi.

”BOŞANMA DAVASINI KALDIRAMADI”

Baba Ateş, kızının kanının yerde kalmaması için Adalet Bakanlığı’na seslenerek ve bu rapor karmaşasına bir tahlil bulunmasını isteyerek, “Kızımı katleden şahıs olayın üstünden 16 geçtikten daha sonra hastaniçin ‘ceza-i ehliyeti yoktur’ diye bir rapor alıyor, hakim ve savcılarda bu raporu kabul ediyor. Adeta şahsın ceza almaması tarafında bir karara imza atılmaya çalışılıyor. Şahıs kızımı katletmeden 1 yıl evvel boşanma davası açılmıştı ve mahkeme bitmek üzereydi, şahıs bunu kaldıramayıp konutumuza girdi ve kızımı katletti. Ben bir baba olarak kızımın kanının yerde kalmamasını ve adalet önünde hesap vermesini istiyorum” diye konuştu.

“BAKANLIĞA SESLENİYORUM, CEZA ALMASI GEREKİYOR”

Yaşananlar karşısında hayli güç durumda olduklarını belirterek gözyaşlarına boğulan acılı baba Hıdır Ateş, “Kızımı fazlaca özlüyorum. Toprak aldığını geri vermiyor. Failinin gereken ceza her neyse almasını istiyorum. Ben bu mevzuda Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum ve şahsın ceza almasını istiyorum. Bir baba olarak kolay değil evlat acısı, Allah kimseye vermesin. Ceza-i ehliyeti yoktur raporu verip, daha sonra onu saldınız diyelim pekala kızımın kanı ne olacak, yerde mi kalacak pekala? Ben adalet istiyorum, öbür bir şey istemiyorum” dedi.

“SORUŞTURMA BU RAPOR ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLÜYOR”

Öldürülen bayanın ağabeyi Cengizhan Ateş ise katil zanlısı için verilen rapor karşısında şoke olduklarını kaydederek, raporun çelişkili olduğunu savundu.

Ateş, şu biçimde konuştu:

”Kız kardeşim katledildiği davanın iddianamesine baktığımda hakikaten büyük bir çöküntü yaşadım. Katil zanlısına akli istikrarı yerinde olmadığına dair rapor verilmiş ve soruşturma bu rapor üzerinden yürütülmekte. Lakin benim kendisi ile alakalı cinayet hadisesinden açılan bir mahkemem var.

”BU RAPORLAR AKIL VE MANTIĞA UYMUYOR”

Benim mahkemem gönderilen raporda ‘sağlamdır, akli istikrarı yerindedir ve ceza-i ehliyeti vardır’ deniliyor. Lakin cinayet davasında ‘ceza-i ehliyeti yoktur’ deniliyor. Bu raporlar birebir hastane ve birebir hekimler tarafınca veriliyor. hiç bir akıl ve mantığa uymayan bu raporların kimler tarafınca hazırlandığı merak konusu.”