Tabibi pitbull akınında yaralanan Asiye’nin son durumuna ait bilgi verdi

Samuag

New member
Gaziantep’te, 2 “pitbull”un taarruzunda ağır yaralanan ve getirildiği Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde doku nakli yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ağır bakımdaki tedavisi devam ediyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, doku naklini gerçekleştirdikleri minik Asiye’nin takibini yaptıklarını söylemiş oldu.

Asiye’yi ağır bakımda izlediklerini anlatan Özkan, “Küçük bir çocuk. çabucak hemen uyandırılmadı. Bugün yarın inşallah toparlar. Operasyon çok başarılı geçti. Sırttan ve bacağından gereksinimi olan tüm dokuları şu an için nakledildi” dedi.

Özkan, birinci etapta yaşamsal dokularının nakledildiğini tabir etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZ DAİMA TAKVİYESİNİ VERİYOR”

Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, eşinin, kızlarını ameliyat daha sonrası gördüğünü belirterek, bir an evvel sıhhatine kavuşması için dua ettiğini söylemiş oldu.

Prof. Dr. Ömer Özkan ve takımının kızıyla yakından ilgilendiğini vurgulayan Ateş, “Üzüntüden eşim biraz makus olmuştu, onunla ilgileniyorum. Çok şükür uygunuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı, hayli memnun oldum. Cumhurbaşkanımız daima takviyesini veriyor, kızımın tedavisini yakından takip ediyor. Devletimize Allah zeval vermesin, bize her türlü dayanağı sağladılar” diye konuştu.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi’nde, 22 Aralık’ta 2 “pitbull”un saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 şahıstan 3’ü tutuklanmıştı.

Saldırgan iki pitbull ise Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

Gaziantep’teki birinci tedavisinin akabinde Antalya’ya sevk edilen minik Asiye, Türkiye’nin birinci yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve grubunca 26 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edilmişti.