Son dakika… Yangından etkilenenlerin elektrik faturalarına erteleme

Professional

New member
Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Muğla’daki Yeniköy Termik Santrali’nin devreye alınmasıyla ilgili dün prestijiyle hazırlıkları başlattıklarını belirterek, “Bu sabah saat 06.30 prestijiyle Yeniköy santralimizin birinci ünitesi artık çalışmaya başladı. İnşallah yarın da ikinci üniteyi işletmeye alacağız.” dedi.

Dönmez, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki AFAD Uyum Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz’de çok yağışlar niçiniyle oluşan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

: İlginizi Çekebilir

• Kurtarma anları kamerada… Afet bölgesinde vakit içinde yarış
  • Afet düzeyinin 3 katı: Su yüksekliği 4 metre
  • Belediye Lideri: Görülmemiş bir felaket, ilçemiz yok oluyor! Acı haberi verdi…
Elektik dağıtım şirketlerinin bölgede yerleşik olduğunu ve anında müdahale etmeye başladıklarını belirten Dönmez, “Aşırı yağışlardan dolayı kimi abonelerimizin elektriklerinde kesintiler var. Bunların bir kısmı hasar niçiniyle bir kısmı da önlem maksatlı elektrik kesilmesi niçiniyle oluştu.

Kastamonu’da yer alan Berke HES ile alakalı işletme yetkilileriyle yaptığımız temaslarda rastgele bir yapısal deformasyonun olmadığı bilgisi var. Çok yağıştan dolayı regülatörün üstünden aşan bir su kelam konusu. Öbür bir sözle, santralin etkilendiği bir durum kelam konusu değil.” diye konuştu.

Muğla bölgesindeki yangınlarda birkaç yer haricinde denetim altına alınmamış bir bölgenin kalmadığını anlatan Dönmez, “Bir hafta evvel Çökertme civarında başlayan yangınlar kıyıda yer alan Kemerköy Termik Santrali sonuna kadar gelmişti. Alınan önlemlerle hamdolsun az hasarla atlatmış olduk ve gerçekten pazartesi sabahı birinci ünitemizi işletmeye almıştık. İkinci ünitenin işletmeye alma çalışmaları devam ediyor. O denli iddia ediyorum önümüzdeki hafta başında da ikinci üniteyi devreye alırız.” tabirlerini kullandı.

Yangınların Yeniköy Termik Santrali’ni de tehdit etmeye başladığını anımsatan Dönmez, şunları söylemiş oldu:

“Orada da gerek tesisin etrafında ve gerekse tesisin içerisinde yanıcı yakıcı olabilecek ögeler temizlendi. Gerekli tedbirler alındı. Dün prestijiyle da o bölgede tehdit eden yangının denetim alınmasından itibaren o santralin de işletmeye alınmasıyla ilgili hazırlıklara başlamıştık. Bu sabah saat 06.30 prestijiyle Yeniköy santralimizin birinci ünitesi artık çalışmaya başladı. İnşallah yarın da ikinci üniteyi işletmeye alacağız. bir daha bu bölgede Yatağan’da bir termik santralimiz vardı. Bir hafta kadar evvel Yatağan bölgesinde de yangın çıkmıştı. Santrale olan arası buradakiler kadar yakın değildi ancak orada da hem etrafında birebir vakitte içerisinde yanıcı yakıcı olan ögeleri temizlemiştik. Ben de şahsen yerinde gözlemledim. Santral bölgesine yangın gelmeden denetim altına alındığı için orası için de şu an prestijiyle rastgele bir risk kelam konusu değil. O santralimiz de tam güç çalışmasına devam ediyor.”

“MUĞLA’DA RASTGELE BİR ELEKTRİK KESİNTİSİ KELAM KONUSU DEĞİL”

Dönmez, afetin şiddetini artırmamak için vakit zaman güç akışlarının kesintiye uğratılabildiğini belirterek, “Bunların bir kısmı zarurî niçinlerle bir kısmı da denetim maksatlı. Muğla vilayetimizde de afetin tehdit ettiği yerleşim yerlerimizde, mahallelerimizde, ilçelerimizde süreksiz olarak kimi elektrik kesintileri yaşanmıştı. Yangın tehdidi ortadan kalktıktan daha sonra hızla taşınabilir jeneratörlerle orada yaşayan vatandaşlarımızın elektriği temin edilmişti. daha sonra da kalıcı olarak şebekemizi ayağa kaldırdık ve bugün prestijiyle rahatlıkla söyleyebilirim. Muğla’da rastgele bir elektrik kesintisi kelam konusu değil.” tabirlerini kullandı.

Afetten etkilenen vilayetlerde yaşayan vatandaşların elektrik fatura ödemelerinin 3 ay ertelendiğini kaydeden Dönmez, ilgili kentteki elektrik dağıtım şirketlerine durumunu bildiren abonelerin bu fırsattan yararlanabileceğini kelamlarına ekledi.