Site aidatları denetimden çıktı!İstanbul’da 8 bin lira

Ethereum

New member
İstanbul’da kimi sitedeki meskenlerin aidatları 8 bin liraya kadar çıktı.

Site sakinleri ise aidatlara yapılan artırımlara reaksiyon göstererek aksiyon yaptılar.

TEYFED datalarına bakılırsa, en yüksek aidat Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş’taki sitelerde alınıyor.

Buralardaki sitelerde 2 bin ile 8 bin lira içinde aidatlar alınıyor. Tuzla’da aidatlar 150 lirayken yeni yapılan artırımlarla 350 liraya çıktı.

İSTANBUL’DA YAKLAŞIK YÜZDE 40-45 ARTIRIM

TEYFED Genel Lideri Yahya Sağır, İstanbul genelinde aidat fiyatlarının yüzde 40 ile 50 içinde arttığını deklare etti.

“İSTANBUL’DA EN YÜKSEK AİDATLAR SARIYER, ORTAKÖY, BEŞİKTAŞ’TA”

İstanbul’da aidatların en yüksek olduğu ilçelerin Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş olduğunu söyleyen Sağır, “O bölgelerde aidatlar 2 bin liradan başlıyor 8 bin liralara kadar çıkabiliyor. Üsküdar-Çamlıca bölgesinde yüzde 50 arttı. Üsküdar, Çamlıca, Kadıköy bölgesinde ortalama aidat 350 lira bandından başlayıp, 850-1300 liraya kadar çıkabiliyor” dedi.

Kartal’da aidatların 500 lira seviyesinen 800 lira düzebir daha yükseldiğini söyleyen Sağır, “Aidatları kira ile endekslersek yanılırız. Aidatları çalışan ve gelen artırımlarla endekslememiz gerekiyor” diye konuştu.

“BİR DAHA ASLA SİTEDE OTURMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Beylikdüzü’nde bir sitede oturan ve 800 lira aidat verdiğini söyleyen Sevda Demircan “Aidatlarımız devasa yükseklikte. Birfazlaca beşerden duyuyorum. her insanın aidatı devasa yükseklikte ve bu paraların nereye gittiğini şeffaf biçimde görmüyoruz. tekrar asla sitede oturmayı düşünmüyorum” halinde konuştu.

“ZAM DEMEYELİM VAKTE UYMAK DİYELİM”

Kilyos’ta bir sitede yönetici olan Celal Bilgen ise maliyetlere dikkat çekti. “Artışa artırım demeyelim, vakte uyma diyelim” sözünü kullanan Bilgen, “Sitemizde 38 kişi çalışıyor. Bunun 21’i güvenlikçi. Minimum fiyat arttı. Güvenlik ortasında yaşıyorsan ve konuttan çıktığında siteyi tertemiz buluyorsan, bunun bir bedeli var. Burada metrekareye nazaran aidatlar değişiyor. En düşüğü bin 765 lira. Daha artırım uygulanmadı. Nisan’daki konseyde yeni aidatlar belirlenecek” dedi.