Polislere ataktan yargılanan Ceren’in katili: Cezamın kesilmesini istiyorum

Samuag

New member
Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i (20) öldüren Özgür Arduç’un (36), yakalandığı sırada 2 polis memurunu yaraladığı sebebi öne sürülerek açılan davanın görülmesine devam edildi.

Altınordu ilçesi Zaferimilli Mahallesi’nde, 3 Aralık 2019 akşamı meydana gelen olayda, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Kısmı 3’üncü sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir, bale kursundan çıkıp meskeninin önüne geldiğinde, kendisini takip eden cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafınca bıçaklanarak öldürüldü.

Katil zanlısı Özgür Arduç, bir gün daha sonra kent merkezinde esnaf tarafınca yakalanıp, polise teslim edildi. Arduç, bindirildiği polis otosunda 2 polis memurunu bıçakla yaraladı.

MÜEBBET MAHPUS CEZASI ALDI

Tutuklanan Özgür Arduç, Ceren Özdemir’i öldürmesine yönelik hareketinden dolayı Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada, ‘canavarca hisle taammüden öldürme’ kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çaptırıldı.

Özgür Arduç’un polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Bedelli’ye yönelik aksiyonundan dolayı ‘kişiyi yerine getirdiği kamu bakılırsavi niçiniyle öldürmeye teşebbüs’ kabahatinden hakkında dava açıldı.

Daha evvelki duruşmalarda, polis memurlarından Zeki Çelik’te süreksiz duyu ve organ kaybı oluştuğunun bildirilmesi üzerine mahkeme heyeti, İsimli Tıp Kurumu’ndan kati rapor talep etti. Kelam konusu raporun mahkemeye ulaşmaması niçiniyle sanık Arduç hakkında, bundan evvelki duruşmada raporun gelme mühleti göz önüne alınarak tahliye sonucu verilmişti.

YEDİNCİ KERE HAKİM KARŞISINDA

Sanık Özgür Arduç hakkında açılan davanın 7’nci celsesi görüldü. Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya polis memurlarından Zeki Çelik ve Özgür Arduç’un avukatı katılırken, başka polis memuru Haydar Kıymetli katılmadı.Özgür Arduç, duruşmaya Van’daki cezaevinden duruşmaya Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

“CEZAMIN KESİLMESİNİ İSTİYORUM”

Özgür Arduç, mahkeme liderinin, “Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?” sorusuna, “Cezamın kesilmesini istiyorum. Öbür bir şey demiyorum” cevabını verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Eylül’e erteledi.