Polisi şehit edip, 2 kişiyi öldüren sanığa 1’i ağırlaştırılmış 3 müebbet

Samuag

New member
Bursa’da geçen yıl 31 Mayıs’ta meydana gelen olayda, iki küme içinde çıkan tartışma silahlı arbedeye dönüştü.

Şüphelilerden birinin pompalı tüfekle açtığı ateş kararı Rüstem Ortaç (24), Mahmut Ortaç (26), Erdal Bozkurt ve hengameyi ayırmaya çalışan polis memuru Erman Özcan (37) hayatını kaybetti.

SİLAHI KULLANAN SABIKALI ÇIKTI

Erman Özcan’ın şehit bulunmasına, Mahmut Ortaç ve Rüstem Ortaç’ın vefatına niye olan silahı, biroldukça kabahatten kaydı bulunan Tuncay Aksu’nun kullandığı belirlendi.

Araştırmayı genişleten takımlar, 18 kişiyi gözaltına aldı. Sözlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden, ortalarında Tuncay Aksu’nun da bulunduğu 5 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, öteki şüpheliler ise isimli denetimle hür kaldı.

Sanıklar hakkında ‘kamu gorevlisini taammüden öldürmek’, ‘adam öldürmek’, ‘adam öldürmeye teşebbüs’, ‘yaralamak’ ve ‘ruhsatsız silah kullanmak’ kabahatlerinden Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sürerken, tutuklu sanıklardan 4’ü tahliye edildi.

KİMSEYİ ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM

Mahkemede konuşan Tuncay Aksu şunları söylemiş oldu:

“Benim öldürme kastım yoktur. Ben kimselerle hengame etmedim. Meskenime 70-80 kişilik bir küme saldırdı. Ailemi korumak gayeli havaya ateş ettim. Kimseye nişan almadım. Dışarısı kalabalıktı, sopayla saldırıp taş atıyorlardı. Dışarı bakma imkanım bile olmadı. Yalnızca duvara dayanıp, silahımı çapraz tutup, ateş ettim. Silahımı almaya çalışıyorlardı. olayda polisin şehit olduğunu bilmiyordum. O anda kendimi korumak için hareket ettim. Kimsenin ölmesini istemezdim. Adaletinize sığınıyorum. Kimseyi öldürmek istemedim.”

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, Tuncay Aksu’ya Erman Özcan’ı şehit ettiği suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezası verdi. Aksu, öldürdüğü 2 kişi için ise 2’şer sefer ömür uzunluğu, öldürmeye teşebbüs ettiği kişi için 12 yıl mahpus cezasına da çarptırıldı.

Cezalarda indirim uygulamayan mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 10 sanığa ise 5’er ay ile 4’er yıl 2’şer ay içinde mahpus cezaları verdi, 7 kişinin ise beraati kararlaştırıldı.