Pitbull akınında ağır yaralanan Asiye’nin hayati tehlikesi sürüyor

Samuag

New member
Gaziantep Beştepe Mahallesi’nde 4 yaşındaki Asiye Ateş’in pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralandığı olay daha sonrası, köpeklerin sahibi olduğu belirtilen Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve kardeşi Zeliha Can ile S.K., M.E. ve sitenin güvenlik nazaranvlisi A.Ç. gözaltına alındı.

Sorgulama daha sonrası şüphelilerden sitenin güvenlik nazaranvlisi A.Ç., savcılık tabirinin akabinde hür bırakılırken, nöbetçi mahkemeye çıkarılan S.K. ve M.E. isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can ise ‘kasten faydalanmaya sebep olma’ kabahatinden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KÖPEKLERİ SAHİPLENMEDİLER

Tutuklanan şüpheliler sorgulamada, köpeklerin kendilerine ilişkin olmadığını ileri sürdü.

Tutuklulardan Mustafa Yiğit, pitbull köpekleri yavruyken sahiplendiğini belirterek, “Bu köpekleri sonrasındasında Zeliha ve Zeynep Can kardeşler sahiplenmek istedi, onlara verdim. Köpeklerin sorumluluğu bana ilişkin değil. Olay nasıl oldu bilmiyorum” dedi.

Zeynep Can köpeklerin kendilerine ilişkin olmadığını belirterek, “Köpekler sitedeydi, herkes ilgileniyordu. Ben de birtakım kimi bakardım. Köpekler ferdî köpeklerim değil. Vakit zaman bakıp, besliyordum. Olay günü sitede değildim, nasıl olduğunu görmedim” diye konuştu.

Zeliha Can da köpeklerle ilgisi olmadığını söyleyerek, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti ise şahit sözleri ve elde edilen kanıtlar doğrultusunda köpeklerin sahibi olduğu belirlenen 3 şüpheliyi ‘kasten yaralamaya sebep olma’ suçlamasıyla tutukladı.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Ağır bakımda tutulan Asiye Ateş’in sıhhat durumunun olay gününe bakılırsa daha uygun olduğu lakin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Asiye’nin tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Beyhan Tahmazoğlu, baş ve boyun bölgesinde önemli yaralar bulunduğunu ve bir hafta boyunca ağır bakımda takibine devam edileceğini söylemiş oldu.

Kulağında aldığı hasar niçiniyle Asiye’nin işitme kaybı yaşayabileceğini söyleyen Tahmazoğlu, “Asiye hastanemize geldiği ana nazaran daha âlâ. Aldığı derin yaralar niçiniyle ezaları hala var. Ağır bakımda tedavisi bir hafta daha devam edecek, durumuna göre yeni operasyonlar yapabiliriz” biçiminde konuştu.

Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, kızından hoş haberler almayı beklediklerini tabir ederken, çocuğunun faydalanmasına niye olan köpeklerin sahiplerinin en ağır cezayı almasını istediğini belirtti.