Professional
New member
sayısını deklare etti. Açıklanan bilgilere bakılırsa 2021 yılı için yıllık enflasyon 13,58 olurken, yıllık TÜFE oranı ise yüzde 36,08 olarak duyuruldu.
“ALT LİMİT TÜİK, ÜST LİMİT ENAG!”
TÜİK’in bilgileri tartışma konusu olurken, politikler ve ekonomistlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Ekonomist Oğuz Demir, toplumsal medya hesabından 403 eserin artırımlı fiyatını paylaşarak, “TÜİK Aralık 403 kalemde fiyat toplamış. Enflasyon dataları benim için artık şöyleki okunuyor, yüzde 36 ile yüzde 82 içinde bir sayı seçin. Alt limiti TÜİK, üst limiti ENAG belirliyor” açıklamasında bulundu.
Demir’in paylaşımı şöyle:
Üreticinin artan maliyetler üzerinden ihracat yapmasının imkansız olduğuna değinen Demir, şunları paylaştı:
TÜİK bilgilerinin doğruluğu konusunda yarattığı muammayı ise “Aranızda siz kendi sepetinize göre, kendi enflasyonunuzu seçin” yorumunda bulundu.
“ALT LİMİT TÜİK, ÜST LİMİT ENAG!”
TÜİK’in bilgileri tartışma konusu olurken, politikler ve ekonomistlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Ekonomist Oğuz Demir, toplumsal medya hesabından 403 eserin artırımlı fiyatını paylaşarak, “TÜİK Aralık 403 kalemde fiyat toplamış. Enflasyon dataları benim için artık şöyleki okunuyor, yüzde 36 ile yüzde 82 içinde bir sayı seçin. Alt limiti TÜİK, üst limiti ENAG belirliyor” açıklamasında bulundu.
Demir’in paylaşımı şöyle:
403 kalemde fiyat toplamış TÜİK Aralık ayında. Aşağıda gördükleriniz fiyatı bir yılda %70'den fazla artan ürünler, fiyatları ve artış oranları. Kağıt, margarin, kahve, ayçiçek yağı…
Hep diyorum ya, yine diyeyim.
Bakın bu bir dramdır.. pic.twitter.com/pYeYhvGF8h
— Oğuz Demir (@droguzdemir) January 3, 2022
Üreticinin artan maliyetler üzerinden ihracat yapmasının imkansız olduğuna değinen Demir, şunları paylaştı:
Üreticinin sanıyorum şu an en son düşündüğü şey faiz giderleridir. %100'ün üzerinde fiyatı artan maliyet kalemleri var.
Yatırım yapmıyorlar diye kızıyordu ya Sn. Cumhurbaşkanı. Şu tabloda nasıl yatırım yapsınlar? Nasıl üretim artsın? Nasıl ihracat olsun?
Her şey alt üst oldu. pic.twitter.com/AWvQp7ArNd
TÜİK bilgilerinin doğruluğu konusunda yarattığı muammayı ise “Aranızda siz kendi sepetinize göre, kendi enflasyonunuzu seçin” yorumunda bulundu.
Enflasyon verileri benim için artık şöyle okunuyor. %36 ile %82 arasında bir rakam seçin. Alt limiti TÜİK, üst limiti ENAG belirliyor.
Arada siz kendi sepenitinize göre, kendi enflasyonunuzu seçin işte…![]()