Öz kızını istismar eden sanık 20 yıl ceza aldı, eşi hudut krizi geçirdi

Samuag

New member
Kayseri’de öz kızı 6 yaşındaki Z.Y.’ye cinsel istismarda bulunduğu teziyle tutuklu yargılanan baba F.Y. (35), 20 yıl mahpusa çarptırıldı. Karar duruşmasında şikayetinden vazgeçen anne K.Y. hudut krizi geçirirken anne K.Y.’yi, adliyede bulunan bayan polis memurları ile jandarma memurları sanıktan kuvvetlikle ayırarak, adliye dışına çıkardı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde geçen yıl 6 yaşındaki Z.Y., banyo yaptığı sırada babası F.Y.’nin kendisini izlediğini ve öbür bir tarihte de bedenine dokunduğunu annesi K.Y.’ye anlattı. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan F.Y. tutuklandı, hakkında ‘cinsel istismar’ cürmünden dava açıldı.

ANNE, ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanık F.Y., mağdur kız çocuğu F.Y. ve şikayetçi annesi K.Y. ile avukatları hazır bulundu. Anne K.Y., karar duruşmasında şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, “Kesinlikle yapmadı. Şikayetçi değilim” dedi.

Sanık F.Y. ise, “Kesinlikle hatasızım. Şayet, hatalı olsam bundan evvelki duruşmada kızım beni mahkemede görünce sarılır mı? Cezaevine görüşüme gelir mi? Benden uzaklaşırdı. Annesinin kıskançlığı ve iftiraları daha sonrası bu suçlama başıma geldi. Ben bir babayım. Bir baba öz kızına bunu nasıl yapabilir? Hatasızım. Beraatimi istiyorum” dedi.

BABA, 20 YIL MAHPUS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık F.Y.’yi, ‘sarkıntılık seviyesini aşmak suretiyle cinsel istismar’ hatasından 20 yıl mahpus cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına hükmetti. Karar daha sonrası şikayetini geri çeken K.Y. hudut krizi geçirdi.

Mahkeme salonunda ağlayarak bağıran ve eşine sarılarak, bir süre bırakmayan K.Y. “Özür dilerim F., ‘Hayır, yapmadı. Allah belamı versin bu biçimde bir şey yapmadı. Ne olur bırakın” dedi. K.Y.’yi, adliyede bulunan bayan polis memurları ile jandarmalar sanık F.Y.’den kuvvetlikle ayırarak, adliye dışına çıkardı.