Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’nun telefon dinleme tezine cevap

Samuag

New member
Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik partisinin MKYK toplantısının akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapıyor.

Çelik’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

ERMENİSTAN İLE OLAĞANLAŞMA SÜRECİ

“Bana iletilen bir husus da Ermenistan ile olan olağanlaşma süreci. Cumhurbaşkanımızın en büyük hassasiyeti Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bu olağanlaşma sürecine olumlu bakmasıdır. Türkiye, Azerbaycan sürece olumlu baktığı için adım atıyor. Birinci adım İstanbul-Erivan uçuşları olabilir.

AKDENİZ’DE MÜLTECİ KRİZİ

Akdeniz Avrupa demokrasilerinin mağduru olmaya devam ediyor. O büyük lafların küçücük göçmen botlarında Akdeniz sularına gömüldüğünü görüyoruz. Göçmenleri mevti terk etmeye teşebbüs ediyorlar. Üstelik AB ismine orada vazife yapan Frontex de bunun modülü oluyor.

Yunanistan kimi ülkeler tarafınca kullanılıyor. Bu insalıkdışı muameleleri Cumhurbaşkanımız gerekli önderlere iletti. Tabi Yunanistan’ın bu zayıf insanlara karşı hali göç rotasını da değiştirdi. Beşerler daha epeyce kurallarda kaldı.

RUSYA-UKRAYNA TANSİYONU

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı bir taarruz gerçekleştireceğine dair dünya basınında haberler var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mevzuyu ele aldığı görüşmeleri oldu. Arabuluculuk dahil her türlü yardımın Türkiye tarafınca ortaya koyulabileceğini söz etti.

TURKOVAC AŞILAMALARI BAŞLAYACAK

Geçen hafta yerli aşımız belirtildi, Turkovac acil kullanım onayı aldı. Kent hastanelerimizden başlayarak Turkovac aşılamaları başlayacak. Türkiye’nin tam kapasite ile ve dünyadaki negatif örneklerden olumlu taraftan ayrışarak bu periyodu yönetebilmesi değerlidir. Sıhhat çalışanlarımız büyük bir uğraş ortaya koydular. Vatandaşlarımızın onlardan duyduğu memnuniyet epeyce üst seviyededir.

KILIÇDAROĞLU’NUN “TELEFONLARIMI DİNLENİYOR” SAVI

Kılıçdaroğlu, kendisinin ve ailesinin telefonunun dinlendiğini birinci vakit içinderda 2018’de söylemişti. Ne ortaya bir doküman koyuyor, ne savcılığa cürüm duyurusunda bulunuyor. Bu tipik bir fitne siyaseti oluyor. Çıkacak neye bakılırsa dediğini açıklayacak. Bütün bu söylemiş olduklerinin hiç bir temeli yok. Bir partinin genel liderinin daha dikkatli bir lisan kullanımı gerekiyor.