Öldürdüğü kocasından gebe olduğunu öğrendi

Samuag

New member
Balıkesir’de 7 yıllık evli olduğu eşini, tüfekle vurarak öldürdüğü nedeni öne sürülerek tutuklanan Rümeysa Aydın’nın 1,5 aylık gebe olduğu ortaya çıktı.

Karesi ilçesinin kırsal Ziyaretli Mahallesi’nde 2 çocuk annesi Rümeysa Aydın, kendisine daima şiddet uyguladığını ve cinsel istismarda bulunarak, vefatla tehdit ettiğini ileri sürdüğü eşi Murat Aydın’ı, 13 Ağustos günü yaşanan tartışmada av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Eşinin son olarak kendisine bıçak zoruyla cinsel istismarda bulunduğunu sav eden Rümeysa Aydın’ın yapılan denetimlerinde gebe olduğu anlaşıldı. Aydın, bebeği dünyaya getireceğini söylemiş oldu.

CİNSEL TAARRUZ kararı GEBE KALMIŞ

Rümeysa Aydın’ın avukatı Neslihan Çallıoğlu da bir açıklama yaptı. Çallıoğlu, “Rümeysa, cinsel atak kararında gebe kalmış olduğunu öğrendi. Bu mevzuda kuşkuları varmış fakat test yapılıp, emin olana kadar bu durumu belirtmek istememiş. Lakin cuma günü yapılan test kararında, Rümeysa’nın 1,5 ay evvel uğradığı cinsel akın kararında gebe kaldığı konusunu tespit etmiş bulunuyoruz” dedi.

“EŞ KATİLİ OLDUM, BEBEĞİMİN KATİLİ OLMAK İSTEMİYORUM”

Bu kaidelerde bebeği dünyaya getirme niyetinin her insanın verebileceği bir karar olmadığını belirten Avukat Neslihan Çallıoğlu, Rümeysa Aydın’ın bebeğe ziyan gelmesini istemediğini söylemiş oldu.

Avukat Çallıoğlu, “Rümeysa’nın bu durumu ortaya çıktığında kendisiyle görüşerek, hamileliğini sonlandırma hakkının olduğunu belirttim. Lakin Rümeysa, ‘Avukat Hanım aslına bakarsanız, ben eş katili oldum, bir de bebeğimin katili mi olayım Ben bu çocuğu doğurmak istiyorum’ dedi. Kendisinin bu sonucuna olağan olarak büyük hürmet duyuyoruz” diye konuştu.