Öldürdü, yardım çağırdı, aylar daha sonra vicdan yapıp itiraf etti

Samuag

New member
Adana Yüreğir’de, Berat Coşan Göl (9) üst kat komşuları Anıl Songürer ile birlikte sulama kanalının kenarına gitti. Göl, sulama kanalına düşüp kaybolunca korkan Songürer durumu polise bildirdi.

Arama kurtarma çalışmalarına da katılan Songürer olay yerine gelen polislere, “Anıl abi beni kurtar diye bağırdı ben de yardım çağırmaya koştum” diye bilgi verdi. Çalışmalar kararında akşam saatlerinde çocuğun cansız vücuduna ulaşıldı.

Görgü şahidi olarak sözüne başvurulan Anıl Songürer, küçük çocuğun suya girdiğini ve vefatından haberinin olmadığını belirttikten daha sonra hür bırakıldı. ondan sonrasında Anıl Songürer, ailesiyle bir arada Songül Kılıç’a taziye ziyaretinde bulunarak anneye başsağlığı diledi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Lakin anne Kılıç, oğlunun kendisinden habersiz sulama kanalına gitmeyeceğini kanala girmeyeceğini düşünerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Ofis Amirliği grupları geriye dönük güvenlik kamerasını incelemeye başladı. Göl’ün en son Songürer ile birlikte kanala yanlışsız gittiğini tespit edildikten daha sonra polis, Songürer’i gözaltına alarak tabirine başvurdu. Songürer evvel inkar etse de çabucak sonrasında vicdan azabı çekmesi üzerine polise olayı itiraf etti.

olaydan yaklaşık 4 ay evvel ailesiyle bir arada 1’inci katta oturan Berat Coşan Göl’ün apartmanına taşındıklarını söyleyen Anıl Songürer, “Olay günü apartmanın bahçesine dikerek yetiştirdiğim biberleri güya kendisi yetiştirmiş üzere kopartarak yedi. Çok sinirlendim lakin kendisine bir şey demedim. Bu esnada kanal kenarına nane toplamaya gidecektim. Kendisine ‘Sen de gelecek misin?’ diye sordum. Oda bana ‘Kanala da gireceğiz bu biçimde’ dedi. sonrasındasında Berat’la kanal kenarına gittik. Berat, üzerini çıkarmadan akan suya girdi. Elleriyle betonu tutuyordu. Başı ve elleri hariç bedeninin tamamı suyun içerisindeydi” dedi.

”YÜZME BİLMEDİĞİNİ BİLİYORDUM”

Anıl Songürer, “Berat’ın elleriyle betona tuttuğu yere gidip çömeldim. Berat’ın ellerine dokunarak betonu bırakmasını sağladım. Berat, bir müddet suyun üzerinde çırpındı. Çırpınırken ‘Anıl ağabey beni kurtar’ diye bağırdı. Panikledim. Çocuk çırpınarak suya gömüldü. Kortum ve yardım çağırdım” diye konuştu.

ondan sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Songürer, “Berat’ın yüzme bilmediğini biliyordum. Berat’ın vefatına sebep olduğum için pişmanlık yaşamaya başladım. Vicdan azabı çektiğim için itirafta bulundum. Berat’ın bana küfretmesi sonlarımı bozuyordu. O günde bana hakaret edince eline dokunup betonu bırakmasını sağladım. Berat’ı öldürmek için davet etmedim. Hakaret etmeseydi yüzüp nane topladıktan daha sonra meskene dönecektik” diyerek hatasını itiraf etti.

Anıl Songürer, ‘kasten öldürme’ cürmünden tutuklandı.

“OĞLUM ‘ABİ BENİ KURTAR’ DEMİŞ”

olaydan 4 gün daha sonra karakola gidip şikayetçi olduğunu söyleyen anne Songül Kılıç, “Oğlum bağırmış “Anıl abi beni kurtar” diye lakin kurtarmamış. Bir insan hayvana bu kadar merhametliyken bunu bir beşere yapmış. Berat benim boğazımdaki son nefesim, oğlum, her şeyimdi” dedi.