Öğrenciler için güzergah değiştiren sürücü: Oğlum gözümün önüne geldi

Samuag

New member
Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) geç kalan 3 öğrenciyi otobüsün güzergahını değiştirerek okula yetiştiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi ulaşım bakılırsavlisi Yavuz Karanfil, oğlunun da birebir imtihana girdiğini belirterek, verdiği kararda bunun da tesirli olduğunu söylemiş oldu.

Karanfil, gazetecilere yaptığı açıklamada, davranışının takdir toplamasının akabinde epeyce gururlandığını lisana getirdi.

Serdivan ilçesinde Yazlık ile Maltepe içinde çalışan “9B” numaralı belediye otobüsünde seferdeyken üç genci yolda panik biçimde gördüğünü, yanlarında durup nereye gideceklerini sorduğunu söz eden Karanfil, şu biçimde konuştu:

“Öğrenciler yanlış okula geldiklerini söylemiş oldu. Ben de ‘Gelin, ben size yardımcı olurum’ dedim. Gençleri araca aldım. Hareket amirliğini aradım, olayı anlattım. Öğrencilerin imtihana gireceği okula geç kaldığını anlattım, güzergahımdan çıkıp onları götürebilmek için müsaade aldım. Hareket amirliği müsaade verdi.”

Amirlikten müsaade aldıktan daha sonra yolculara gençleri okula bırakacağı için güzergahtan çıkacağını dediğini lisana getiren Karanfil, yolcuların da hassas davrandığını anlattı.

Güzergahtan çıkıp öğrencileri okula kadar götürdüğünü belirten Karanfil, şunları söylemiş oldu:

“daha sonra içim rahat etmedi. Araçtan indim, okula kadar gittim. İçeri girene kadar onların yanındaydım. Gençleri okula teslim ettim, daha sonra aracıma dönüp güzergahıma devam ettim. Öğrenciler de teşekkür etti. O gün oğlumun da imtihanı vardı. Oğlum da gözümün önüne geldi. ‘Kendi oğlum yahut kızım da olabilirdi’ diye düşündüm ve öğrencileri okula kadar bıraktım.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ulaşım nazaranvlisi Yavuz Karanfil, YKS TYT’nin yapıldığı 26 Haziran’da oturuma geç kalan 3 öğrenciyi, otobüsün güzergahını değiştirerek yetiştirmişti. Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Ulu, hassas davranışı ötürüsıyla Karanfil’i tebrik etmişti.