New Orleans, kalabalıkta arabalar: Saldırının faili öldürüldü

Samuag

New member
Bir aracın yüksek hızla kalabalığa çarpması sonucu en az 10 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı New Orleansşehri Louisianaiçinde Amerika Birleşik Devletleri. Kaza, tarihi Fransız Mahallesi'ndeki Bourbon Caddesi ile Iberville Caddesi'nin kesiştiği noktada yerel saatle 3.15'te (İtalya'da 10.15) meydana geldi: sürücü araçtan indi ve ateş etti. Yayıncı bunu bildiriyor ABC Haberleri. Aralarında bir polis memurunun da bulunduğu yaralıların çoğu turist değil bölge sakinlerinden oluşuyor ve beş hastaneye nakledildiler. Polis şefi “Bu bir terör eylemiydi” dedi. Anne Kirkpatrickbelediye başkanı da bunu doğruladı LaToya Cantrell. Şehir yetkilileri ayrıca FBI'dan yardım istedi ve Başkan Joe Biden belediye başkanını arayarak “tam destek” garantisi verdi.
Kaza, şehrin gece hayatının merkezinde, Yeni Yıl kutlamalarının sonunda ve başlama vuruşundan sadece birkaç saat önce, Notre Dame ve Georgia Üniversitesi takımlarının bu gece Superdome'da oynaması planlanan kolej futbolu Sugar Bowl maçından sadece birkaç saat önce meydana geldi. .

FBI versiyonu

Özel ajanıFBI New Orleans saldırısına ilişkin soruşturmayı denetleyen Althea Duncan, düzenlediği basın toplantısında kentin belediye başkanına “bu bir terör olayı değil” diyerek karşı çıktı. Duncan, “el yapımı patlayıcıların” bulunduğunu ve bunların “kullanılabilir” olup olmadığının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Patlayıcı cihazlar

Katilin kendisini kalabalığa fırlattığı kamyonette şu anda FBI tarafından incelenmekte olan doğaçlama silahlar bulundu. FBI daha sonra katliamı bir “terör eylemi” olarak araştırdığını doğruladı.

Saldırının dinamikleri

Katil araçtan inerek kalabalığa ateş etmeye başladı. Polis Müfettişi Anne Kirkpatrick bunu bir basın toplantısında açıkladı ve saldırganın “kasaba neden olmaya niyetli olduğunu” iddia etti. katliam“. Saldırganın açtığı ateş sonucu iki polis memuru yaralandı, hastaneye kaldırıldılar ve durumlarının iyi olduğu değerlendirildi.

Saldırının “çok kasıtlı” olduğunu ve “sarhoş bir hareket olmadığını” sözlerine ekleyen Kirkpatrick, “dün gece elimizdeki tüm polis memurlarını aradık. Burada 300 kişi vardı” dedi.
Görgü tanıkları, kamyoneti kullanan katilin dışarı çıkıp yerde bulunan insanlara ve polise ateş ettiğini gördüklerini, kaynakların da doğruladığı gibi polislerin de ona sırayla vurarak karşılık vererek onu öldürdüğünü söyledi. New York Times. Şu anda bu hareketin nedeni ve saldırganın kimliği belli değil.

“Bu bir pikaptı”

“Tek gördüğüm, Bourbon'da kaldırımın sol tarafındaki herkese çarpan bir kamyonetti.” 22 yaşındaki Kevin Garcia şunları söyledi: CNN New Orleans'ta bir aracın kalabalığa daldığı ve en az 10 kişinin öldüğü kazadan kısa bir süre sonra. “Bir ceset üzerime uçtu” dedi ve silah sesleri duyduğunu da sözlerine ekledi.

Sokaktaki cesetler

Başka bir tanık, Shreveport, Louisiana'dan 22 yaşındaki Whit Davis de şunları söyledi: CNN Saldırının kendisi Bourbon Caddesi'ndeki bir gece kulübündeyken meydana geldiğini söyledi. Davis, “Herkes çığlık atmaya ve arka tarafa doğru koşmaya başladı. Bir süre mahsur kaldık ve sonra ortalık yatıştı ama bizi bırakmadılar” dedi Davis. “Sonunda bizi kulüpten çıkardıklarında, polis bize nereye yürüyeceğimizi gösterdi ve hızla bölgeyi terk etmemizi söyledi. Üstlerini örtemedikleri bazı cesetler ve birçok kişinin ilk yardım aldığını gördüm” diye ekledi. Davis, polisin olay yerindeki insanlara cep telefonlarını bırakıp mümkün olan en kısa sürede ayrılmalarını söylediğini söyledi.

“Korkunç bir şiddet eylemi”

“Bu sabah Bourbon Caddesi'nde korkunç bir şiddet eylemi gerçekleşti. Lütfen Sharon ve bana katılın ve olay yerindeki tüm kurbanlar ve ilk müdahale ekipleri için dua edin. Olay yerine yakın olan herkesi bölgeden uzak durmaya çağırıyorum”: X'te yazıyor Louisiana Valisi Jeff Landry.

Bu sabah erken saatlerde Bourbon Caddesi'nde korkunç bir şiddet eylemi yaşandı.

Lütfen tüm kurbanlar ve olay yerindeki ilk müdahale ekipleri için dua ederken Sharon ve bana katılın.

Olay yerine yakın olan herkesi bölgeden uzak durmaya çağırıyorum.

— Vali Jeff Landry (@LAGovJeffLandry) 1 Ocak 2025
Makale güncelleniyor