Murat Ülker: Değişime hazır olmalıyız

Professional

New member
İş dünyası ve insan kaynakları önderlerini bir ortaya getiren Human Week Tepesi, “pandeminin akabinde yeni patron ve çalışan deneyimi” temasıyla 24 Ocak’ta online olarak başladı. Tepenin açılışında Pladis ve Godiva İdare Konseyi Lideri ve Yıldız Holding İdare Konseyi Üyesi konuşma yaptı.

“Pandemi, bize her türlü değişime hazır olmamız gerektiğini öğretti” diyen Ülker, “Kendimizi değiştirerek yeni ve farklı şeyler planlayabilmeli ve öğrenmeliyiz. Değişimin bize gelmesini beklemeden biz ona yürümeliyiz” formunda konuştu.

“ÖNCE YAPACAĞINIZ İŞİ SEVMELİSİNİZ”

İşe alımda birinci kriterin kişinin yapacağı işi sevmesi olması gerektiğine dikkat çeken Murat Ülker, şunları söylemiş oldu:

“Eğer işini hakikaten sevmezse ve kendisini işine adamazsa düzgün bir grup çalışması yapması da fazlaca sıkıntı. Yetenekli olması da bizim için değerli bir kriter. Kesinlikle eğitim alacaklar lakin temel marifetlerinin olması da gerekli. Üçüncü kriter ise yalnızca sabırlı olması değil bununla birlikte da hayli çalışma isteğinin olması. Şuna inanıyorum ki, uzaktan çalışmak bizi daha az çalışmaya itmiyor. Tersine daha fazla çalışmak için bize daha fazla vakit kalıyor”

“İŞ YAPIŞ BİÇİMİMİZİ DEĞİŞTİRİYORUZ”

“Ben daha fazlaca yaşlı ve genç insanların grup olmasını sağlamaya çalışıyorum. Benim hayattaki ideolojim; ‘Mutlu et, memnun ol’. Deneyimli insanlardan öğrenerek hem onları memnun ediyoruz tıpkı vakitte keyifli olmayı hak ediyoruz. Şirketimizde de bir yandan yeni yetenekler geliştirmeye çalışırken, daha evvel var olmayan yeni meslekleri de teşvik ediyoruz. Her düzeyden her türlü insanın dijital dönüşüm konusunda yaptıklarını izliyoruz. İş yapış halimizi ve işin gerektirdiklerini değiştiriyoruz. Bir örnek vermem gerekirse, şu anda Türkiye’deki biroldukca klasik satış noktası bize siparişlerini dijital olarak verebiliyor. Bu bizim için büyük bir değişim ve tasarruf. Zira inanıyorum ki, verimlilik ve aktiflik asla bitmeyecek bir oyun. O yüzden her geçen gün daha verimli ve rekabetçi olmalısınız”

“MUTLAKA HOBİLERİNİZ OLSUN”

Konuşmasında, sık sık lisana getirdiği “Ne istediğini bilen genç insanlara muhtaçlığımız var” kelamını yenidenlayan Murat Ülker hobilerin değerinden bahsederken “Niyetiniz halis olsun, fazlaca çalışın ve çokça hobi edinin” dedi ve şunları ekledi:

“Yani gençlerin hem amaçlarının birebir zamanda tutkularının olması gerekir. Tabi burada sadece mutluluğu kast etmiyorum. Söylemek istediğim şey; yaptığınız işten tatmin de olmanız gerekir. örneğin benim hedefim, sevmediğim insanlar için bile iyi olabilecek şeyler yapmak. Bu benim insan olarak mutlu hissetmemi sağlıyor. Bu sadece iş anlamında değil, yaşamımızın ana amacı olmalı bence. İyi bir şeye niyet edersen daha oldukça başarılı olursun. Tutkular da bunun bir parçası. örneğin ben oldukca çalışan bir insanım ama hem de hatırlayamadığım birfazlaca hobim var. Dünyanın biroldukca ülkesinde yelken ve dalış yaptım, fotoğrafçılığı seviyorum. Bu babamın bana her zaman verdiği bir nasihat. Bana hep kendimi mutlu edecek, farklı şeyler yapmamı, hobiler edinmemi öğütledi. Asla yaz tatillerinde beni çalışmaya zorlamadı”