Maksadı matematik öğretmenliği: Melek İpek üniversite imtihanına girdi

Samuag

New member
Antalya’da kendisine azap yapan eşi Ramazan İpek’i (36) öldüren ve 108 gün tutuklu kaldıktan daha sonra cezaevinden tahliye edilen Melek İpek (31), Akdeniz Üniversitesi İrtibat Fakültesi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi.

“AYAKLARININ ÜZERİNDE DURSUNLAR”

Amacının matematik öğretmenliği olduğunu söyleyen İpek, bayanlara, “Okusunlar, ayaklarının üzerinde dursunlar” diye seslendi.

KIZLARIYLA DERS ÇALIŞTI

Kızları Ceylin Deniz (10) ve İkra Parıltı ile bir arada ders çalışan İpek, üniversite imtihanına hazırlandı. Amacı matematik öğretmenliği olan İpek, bugün YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) milyonlarca aday üzere ter döktü.

‘BEN DE KIZIMI İMTİHANA GETİRECEĞİM’

Gece uyuyamadığını anlatan Melek İpek, imtihan öncesi heyecanını DHA ile paylaştı. İpek, epey heyecanlı olduğunu ve herkese muvaffakiyetler dilediğini belirterek, “Sınava 3’üncü teşebbüs, inşallah kazanacağım. Kazanamazsam da seneye tekrar deneyeceğim zira fazlaca fazla çalışmak için müddetim olmadı. İmtihana küçük kızım İkra ile geldim. Bana dayanak olacak. İnşallah ilerleyen vakitte ben de kızımı imtihana getireceğim” dedi.

ANNESİNE MUVAFFAKİYETLER DİLEDİ

Annesinin imtihanının bitmesini dışarıda dayısıyla birlikte bekleyen İkra Parıltı İpek ise “Çok heyecanlıyım, anneme muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Melek İpek’in kardeşi Göksel Çelik de “Küçük yeğenimle birlikte geldik. İmtihana gideceğiz, diye sabah erkenden ablam bizi kaldırdı. Onun heyecanıyla biz de kaygılıyız. İnşallah imtihanı hoş geçer ki hayatının geri kalanını daha hoş yerlerde geçirir. Daha güzelini yapar. İnşallah bundan daha sonraki hayatında epeyce daha keyifli olur” dedi.

‘AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’Nİ KAZANMAK İSTİYORUM’

İmtihan çıkışı birinci vakit içinderda kızı İkra Ziya’ya sarılan Melek İpek, “Bildiklerimi, elimden geleni yaptım. Güzeli artık. Gayem matematik öğretmenliği, Antalya’da yaşadığım için de Akdeniz Üniversitesi’ni kazanmak istiyorum. şayet olmazsa seneye tekrar deneyeceğim” diye konuştu.

Bayanlara da seslenen İpek, “Kazanamadık, diye bir şey yok. Bu hayatta yapamayacağımız bir şey yok. Elimizden gelenin en uygununu yapmak için uğraşacağız. Okusunlar, ayakların üzerinde dursunlar” dedi.

NE OLMUŞTU?

Döşemealtı ilçesinde, 7 Ocak’ta kendisine azap edip, mevtle tehdit ettiği argümanıyla 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i av tüfeğiyle vurarak, öldüren Melek İpek, mahkemece tutuklanmıştı.

Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmada, ‘meşru savunmada sonun aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, dehşet ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez’ kararı yeterince tahliyesine karar verilen İpek, 108 gün daha sonra özgür bırakılmıştı.

Tahliye edildikten daha sonra ailesine ilişkin Kovanlık köyündeki çiftlik meskenine geçen İpek, günlerini burada geçirmeye başladı.