Makedonya, Şarkıcı Kahramanında Ölüler Arasında: “Andrj, çocukları kurtarmak için geri dönmüştü”

Samuag

New member
SKOPJE – “Bana Andrj'ın öldüğünü söylediklerinde, erkeklere yardım etmek için birkaç kez geri döndüğü için, önce şöyle düşündüm: 'Güvenliğine dikkat etmediği için'. Ona kahraman diyorlar, ama öyle. Öyleydi.” Darko Andonov, Kuzey Makedonya'da en iyi bilinen DJ Irie ScratchDNK'dan, bir piriye dönüşen ateşten silindi Pulse di Kocani Ve 59 kişiyi öldürdü, hala arkadaşının fedakarını hatırlarken, geçmişe zamanları azaltmak için mücadele ediyor Andrj GjorgieskiTrajedide ölen DNK şarkıcısı. En yakın işbirlikçileri arasında iki şarkıcının genç öğrencisiydi, “ama her şeyden önce kişisel arkadaştık. Biz bir aileydik”.

Makedonya, Binlerce Skopje. “Çürük Sistem Oğullarımızı Yakıyor”

Muhabirimiz Alessia Candito tarafından

18 Mart 2025

“Andry bunu sadece saatten tanıdı”

Bir aile, bu kadar hızlı bir ateşten, yıkıcı olarak, ayarlanacak hiçbir şeyin olmadığı bir yerde tahrip edildi. “Andry'nin karısı onu sadece hala bileğe getiren saatten tanıdı. Geri kalanı için vücudundan hiçbir şey kalmadı – diyor ki – Bencho (editörün notunun diğer şarkıcısı) ve bizimle olan diğer üç adam – korolar, gitarist, roadie – ben hastanedeyim, savaş. Diğerleri artık orada.

Gri bir sweatshirt ile sığındı. ÜçSkopje'nin merkezinin hemen dışında, geleneksel olmayan sahnenin müzisyenleri için bir referans noktasıdır. İçişleri bakanı tarafından gönderilen polislerin etrafında, olağanüstü bir güvenlik denetim kampanyası için ülkenin tüm tesislerine taşınıyor. “Şimdi hatırlıyorlar,” Maci StojanovicMüdür, DJ ve aynı zamanda Vladimir “Blano” Blazev'in tarihi bir arkadaşı.

Savcı Kocani'deki disko: “Düzensizlikler ve yolsuzluk, ama sonuna kadar gideceğiz”

18 Mart 2025

Herkesin yerel evinde kolektif yas

Üçte sığınak arayan hızlı müzisyenler, şarkıcılar, DJ'ler, ses teknisyenleri, fotoğrafçılarla dolu masalarda hareket ediyor. Bir bölge kadar büyük bir ülkede, pratik olarak herkesi tanımak kolaydır. Yas, ülkenin aydınlattığı öfke gibi kolektiftir.

Şarkıcının karısının da komaya geldiği hastaneden. Kırmızı saçlı bir kız, aceleci bir chignon içinde kafasına yuvarlanmış, günlerce uyumayanların soluk yüzü ve sıfır konuşma arzusu. “Burada gerek yok. Hepimiz aynı şeyi duyuyoruz,” diye açıklıyor Maci. Darko deniyor, hikayeyi basan ve kıran gözyaşlarıyla tartışıyor.

Kocani, disko katliamından sonra öfke: “Sırbistan'da olduğu gibi dönelim”

17 Mart 2025

“Sadece şans eseri orada değildim”

“O akşam – diyor – sadece şans eseri onlarla orada değildim. Cep telefonumu kapatmıştım. 3 civarında Ber'in karısı benimle kız arkadaşımla temasa geçti. Başlangıçta durumun çok ciddi olduğunu anlamadım. Sadece hastaneye geldiğimde fark ettim”. Kurtarıcılar, medya, sosyal, o gecenin hikayesi yavaş yavaş bir araya getirdi. “Andrj hastanede canlandı, ama durum çok, çok ciddiydi.” Hepsi bizim için sonuna kadar umuyordu, ama öğleden sonra ölüm haberi geldi. Sosyal medyada hemen bir çığ oldu. Avrupa'nın yarısından, hayranların arkadaşları, müzisyenleri ve meslektaşları.

İki kuşak film müziği

Darko, “DNK yirmi yıldır olay yerinde. Çok şey inşa ettiler ve başkalarının kendi projelerini oluşturmalarına yardımcı oldular, ancak aynı zamanda sosyal ile de uğraştılar. Desteklerini almayan bir temel yok.” Ve bir tür kamu capatiio hayırseverlik veya ince pazarlama formu için değil. “Sizi anlamasını sağlamak için, bu adamlar yaşlı bir kadına bir şey satmayı beklerken soğukta olduğunu önlemek için çiçekler için yarım tezgah satın alabilenlerdi.” Ve hayır, tekrar tekrarlıyor, “Büyük Yıldızlara Hareket etmedi”. Yapabilirler, parçaları Makedonya'daki farklı nesillerin yaşamının pop/rnb film müziğinin bir parçasıdır. “Ama onlar basit adamlardı”, Pulse konserinden önce çekilen en son fotoğrafları ısrar ediyor ve gösteriyor, Kocani'nin normal bir barında bir ısırık yerken ya da Andrj'in “Ben bir mahalle çocuğuyum ve bunu kalmak istiyorum” dediği son röportaj. Birkaç gün önce Pancho beni aradı, beni birkaç bira içmeye, bir şeyler yemeye ve birlikte oynamaya davet ediyor, ama yapamadım, erteledim. Geri dönebilmek istiyorum ”, Murmur.

Mezarları kazmak için mezarlıklarda buldozerler

Oda kalır, hala mücadele edenler için umut, öfke. “Bilirsiniz – açıklıyor – Üç hafta önce Pulse'de de oynadım. Kimse bunun bir tuzak olduğunu hayal etmezdi. Bir kulübe gittiğinizde, güvenlik, sistemi, güvenlik çıkıyor” hakkında düşünüyorsunuz “. Ve şimdi? “Şimdi her şey değişiyor. Oynamaya devam edeceğiz, nasıl olduğunu bilmiyorum. Ama sonuçları anlamaya devam eden bir boşluk olmaya devam ediyor.” Ve bu sadece duygusal ama kültürel bir soru değil. “Ama bunu düşüneceğiz. Şimdi sadece savaşan ve gidenlerin cenaze törenine hazırlananlar için umut var.” Ülke genelinde yarın başlayarak yetkilendirildi. Kolektif tören olmayacak, kurbanların şehirlerinde gerçekleşecekler. Ve Kocani'ye, mezarlığa kadar buldozerleri hızlı bir şekilde yeterince mezar kazmak için göndermek zorunda kaldılar.