Macron Yeni Kaledonya'da: “Mümkün olan en kısa sürede sükunet geri gelir. Buraya büyük bir saygı ve tevazu ile geliyorum.”

Samuag

New member
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 9 gündür şiddetli huzursuzluk içinde olan takımadalarda Paris hükümeti ile bölge sakinleri arasında diyaloğun yeniden kurulması ve kamu düzeninin yeniden sağlanmasını amaçlayan bir ziyaret için Yeni Kaledonya'ya geldi. Nouméa'ya vardığında Macron, asi takımadalara “barış ve sükunetin mümkün olan en kısa sürede geri dönmesini” umduğunu ve orada geçirebileceği zamanın “sınırının olmadığını” söyledi. “Benim vasiyetim, yerel saatle sabah 8'den kısa bir süre sonra, uçaktan iner inmez halkın yanında olmak, böylece bir an önce barışa, huzura ve güvenliğe dönelim” dedi. Ziyaretini “büyük bir saygı ve tevazuyla” gerçekleştirdiğini, planlanan görüşmelerin sonunda “kararların verileceğini” sözlerine ekledi.

Yeni Kaledonya'daki isyanların ardından Macron şaşırtıcı bir şekilde Nouméa'ya uçuyor. Yeni Zelandalı turistler tahliye edildi

Muhabirimiz Anais Ginori tarafından

21 Mayıs 2024

Macron, takımadalardaki yerel politikacılar ve girişimcilerle buluşacak. Başkan ayrıca, “küresel bir siyasi anlaşmaya varmak amacıyla yerel bir siyasi diyalog başlatmak amacıyla” Yeni Kaledonya'da “gerektiği sürece” kalacak 3 üst düzey yetkiliden oluşan özel bir heyet kurmak zorunda kalacak. “, daha önce başbakan Gabriel Attal'ın Senato önünde açıkladığı gibi. Merkezi hükümetin temsilcisi Louis Le Franc, Nouméa ve çevresinde gecenin huzur içinde geçtiğini söyledi.

Yeni Kaledonya cennetinde Fransız karşıtı isyan

Muhabirimiz Anais Ginori tarafından

19 Mayıs 2024

Nüfusun Kanaka kesiminin (yaklaşık %41) beğenmediği seçim reformunun Paris'te Parlamento'da onaylanmasının ardından patlak veren şiddet olaylarının başlangıcından bu yana, 2'si jandarma olmak üzere 6 kişi öldürüldü. 86 polis ve jandarma yaralandı.