Maaş bağlanacak diye parmak bastı: 3 konut ile 3 yerini dolandırıcıya kaptırdı

Samuag

New member
Kahramanmaraş’ta bir kişi, kendisine maaş bağlatacağını söyleyen bir şüpheliye 4 milyon liralık gayrimenkulünü kaptırdı.

Dulkadiroğlu ilçesinin kırsal Döngele Mahallesi’nde yaşayan Remzi Bolat’ın eşi 2 sene evvel hayatını yitirdi. Çocuğu olmayan Bolat, Resul T. ile tanıştı. Resul T., kendisini evlendireceğini ve yaşlı maaşı bağlatacağını söylemiş olduği Bolat ile yakınlık kurdu.

Resul T., sonrasındasında, “Sen benim ikinci babamsın” dediği Remzi Bolat’ı notere ve tapuya götürdü. Resul T., okuma yazma bilmeyen Bolat’a verdiği evraklara parmak bastırıp, 3 konutla 3 yerini kendi üzerine geçirdi.

Olanları duyan Remzi Bolat’ın kardeşi Şaban Bolat, adliyeye gidip ağabeyinin vasisi olmak istedi. Kahramanmaraş 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi Şaban Bolat’ı, Remzi Bolat’a vasi olarak atadı. Şaban Bolat ondan sonrasında gayrimenkullerin yaklaşık 4 milyon TL bedelinde olduğunu belirterek savcılığa hata duyurusunda bulundu.

“‘LÜKS YERLERDE YAŞATACAĞIM’ DEDİ”

Dolandırıldığı 3 meskenle 3 yerin kendisinin ve eşinin ailelerinden miras kaldığını, parmak basıp her şeyini kaybettiğini söyleyen Remzi Bolat, “Sen benim ikinci babamsın” diye yaklaşan Resul T.’ye güvendiğini tabir etti.

Resul T.’nin kendisiyle yakından ilgilendiğini anlatan Bolat, ”Beni berbere gdolayıp tıraş ettirdi. Kuaförde, “Bunu tıraş yap. Bayan bulup evlendireceğim, aylığa bağlayıp lüks yerlerde yaşatacağım” dedi. Düzgün bir adam sandık lakin dolandırıcıymış. Benim meskenim gitti, 2 dairem gitti, 3 yerim gitti. Bunların hepsini almış, benim üzerimde bir şey kalmadı. Evvel notere, daha sonra da tapuya götürdü. Tapuda ne yaptıysa bilmiyorum. Bu işi âlâ kavramış, hepsini almış” dedi.

“PARMAĞINI KOLONYAYLA SİLMİŞ”

Şaban Bolat ise ağabeyinin üzerinde yalnızca bir tarla kaldığını, yaşananları öğrenip vasi olarak atandıktan daha sonra dolandırıcının tarlayı alamadığını söylemiş oldu.

Resul T.’yi ağabeyinin yanında hiç görmediğini belirten Şaban Bolat, gayrimenkulleri geri almak istediklerini tabir ederek, “hiç bir şeyden de haberimiz yok. Ağabeyimi gdolayır, “Şunu yapamadık parmak bas” dermiş, ondan sonrasında da yemek yedirip gezdirirmiş. “Benim babam öldü, ikinci babam sensin. Seni evereceğim, aylığa bağlatacağım” diyerek kandırmış. Parmağını da boya kalmaması için kolonyayla da silermiş” diye konuştu.