Kültür ve Turizm Bakanlığı, en az lise mezunu kontratlı işçi alımı yapacak

Samuag

New member
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana nazaran, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde nazaranv almak üzere paklık bakılırsavlisi, muhafaza ve güvenlik bakılırsavlisi, mütercim-tercüman, programcı ve tekniker alımı yapılacak.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KONTRATLI İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar müracaatlarını, Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın www.ytb.gov.tr internet adresinde duyurulacak olan müracaat linki aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklar.

Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından; posta, e-posta, faks yahut elden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

MÜRACAATLAR HANGİ TARİHLER ORTASINDA ALINACAK?

Giriş imtihanı müracaatları, 25.10.2021 saat 09.00’da başlayıp 05.11.2021 saat 18.00’de sona erecek.

Adayların müracaatlarını, müracaat sistemi üzerinden kusursuz ve eksiksiz bir biçimde tamamlayarak elektronik ortamda iletmeleri gerekiyor.

MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE DOKÜMANLAR

1- Müracaat sistemine giriş için T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi.

2- Diploma/Mezuniyet dokümanı (Öğrenim ayrıntıları lisans ve ön lisans mezunları için müracaat sisteminden otomatik olarak çekilebilecektir. Ortaöğretim mezunlarının evraklarını sisteme manuel olarak yüklemeleri gerekmektedir.)

3- Müracaat kurallarına uygun KPSS puanı. (Başvuru sisteminden otomatik olarak çekilebilecektir.)

4- Takviye Çalışanı (Temizlik Personeli) durumu için var ise paklık ve/veya hijyen sertifikası.

5- Muhafaza ve Güvenlik bakılırsavlisi durumu için boy-kilo bilgisi ile müracaat kaidelerine uygun özel güvenlik vazifelisi kimlik kartı.

6- Mütercim-Tercüman ve Programcı konumları için müracaat koşullarına uygun YDS puanı. (Başvuru sisteminden otomatik olarak çekilebilecektir.)

7- Programcı konumu için yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili olmayan kısımlarından mezun olanların bilgisayar programcılığı alanına ait ders aldığını gösterir doküman yahut bu alanda Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika.

8- Programcı durumu için var ise .NET/C#/ASP.NET sertifikası.

İLAN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN