Kripto paradan kar vaadi ile 1 milyon TL’lik vurgun: Kredi çektim, otomobillerimi sattım

Samuag

New member
Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan O.G.A., argümana bakılırsa ilçede ağabeyinin arkadaşlarından kripto para piyasasından aylık yüzde 20 kar vaadi ile yaklaşık 1 milyon TL para topladı. Şahıslara birinci ay yüzde 20 kar verip, tekrar görünmedi. Şahsın kendisine ilişkin iki telefon sınırının ise gelen aramalara kapalı olduğu, fakat ileti uygulamalarında bildirilerin ulaştığı argüman edildi.

Ayrıyeten şahsın Whatsapp konuşmalarında mağdurlara “Abi ben sana bir şey diyeyim mi? Biz senle grafik konuşuyoruz. Şu an anlatmama dahi gerek yok tam vakti. Biz kaç gündür sana diyoruz. Aha geldi. Burada yakalanan yakalandı. Arabanı da bekletme derim” kelamları dikkat çekti.

Zanlının 500 bin TL pahasında mağdur ettiği Ali Can, Hacı Osman Kızıkoğlu, Yalçın Marangoz ve Hakan Toktay, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu. Yapılan inceleme kararında zanlı hakkında yakalama sonucu çıkarıldı.

“KREDİ ÇEKTİM, OTOMOBİLLERİM VARDI, ONLARI SATTIM VERDİM”

Kaçan şahsa adeta servetini kaptıran Hacı Osman Kızıkoğlu, “Para kazanmak için bitcoin alıp satmak istedik. Emekli bir polis arkadaşım bu işi kardeşinin yeterli yaptığını belirterek bizi kardeşi ile tanıştırdı. Kardeşinin alt coinlerde âlâ olduğunu belirtti. Ben modül parça ayda yüzde 20 kar vaadi ile para verdim. Bana birinci verdiğim paralarda yüzde 20 para ödedi. daha sonrasında ben kredi çektim, otomobillerim vardı, onları sattım verdim. Emniyete giderek hata duyurusunda bulundum. Birkaç arkadaş da dilekçe verdi. 55 gün bulunmasına karşın yakalanamadı. Emniyet güçlerimizden bir an evvel yakalamasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

“BU İŞİN SONUNDA YUVAM DA DAĞILDI”

Bu kişinin Türkiye’de olduğunu bildiklerini belirten Kızıkoğlu, “Bu hadiseden daha sonra eşimin ve çocuklarımın psikolojileri bozuldu. 28 yıllık eşim ayrılma sonucu aldı. Mahkemede boşandık. Bu işin kararında yuvam da dağıldı. Kesim parça 360 bin TL fiyatında para verdim. Bankadan kredi çektim. Gözümüze bir perde indi, ne dediyse yaptık. Bizi mağdur eden kişiyi ihbar eden kim olursa olsun paramızı aldığımızda kendisine 10 bin TL ödül vereceğiz” diye konuştu.

“BİZİM BİLDİĞİMİZ 5 BİREYDEN 1 MİLYON TL TOPLUYOR”

Yaşadığı durumu anlatan Ali Can ise, “Bizim bildiğimiz 5 bireyden 1 milyon TL topluyor. Ben 115 bin TL verdim. Mağdur olan diğer arkadaşlarım da var. Bu kişinin rahat biçimde gezmesi ve dolaşmasını anlamıyorum. Bir an evvel yakalanarak gerekli cezalarını çeksin” tabirlerini kullandı.