Kore, pop ve diziler sayesinde son küresel turizm destinasyonu. “'Roma Tatili' gibi bir K-draması”

Samuag

New member
Güney hinterlandında Güney Kore başından beri bir şehir duruyor 20. yüzyıl Uluslararası olanlar da dahil olmak üzere çok sayıda turistin akın ettiği ve bazen sadece oraya gelmiş olma gerçeğiyle gözyaşlarına boğulan turistlerin akın ettiği yer. Burada paha biçilmez değere sahip bir tarihi alan değil, popüler bir TV dizisi setinin “harabeleri” bulunuyor. Tur rehberi Sophy Yoon, France Presse haber ajansına, bir müşterinin ilk kez ağlamaya başladığı zamanı anımsayarak, “O anda, beni çok etkiledi: Benim için sadece bir televizyon stüdyosuydu ama onlar için çok daha fazlasıydı” dedi Güneşli Ülke.

Yabancı turistlerin iyi bir meblağ ödeyerek başkentten belki de yüzlerce kilometre uzakta seyahat etmeye karar vermesi ve hepsinin de bir filmin çekildiği yeri ziyaret etmesi fikri. K-drama (Güney Kore TV dizisi) bir zamanlar ona “çılgın” gelmişti. Bununla birlikte, erkek grup fenomeni tarafından popüler hale getirilen Asya ülkesinin kültürü BTS'intüm dünyaya yayılmaya devam ediyor ve küçük ekranın hayranlarını da etkiliyor. Bir süredir müzik idollerinin izinden gitmek ve çırak yıldız olarak büyüdükleri yerleri veya bir video klip setini görmek için Güney Kore'ye akın edenler.

(afp)

Hatta K-drama ile ilgili siteler bile genel olarak İngilizce dışında en çok görüntülenen içerik netflix platformun verilerine göre popüler hale geldiler ve sözde kapsamı genişlettiler. HallyuKore'de K kültürünün hızlı ve önemli yayılması. Bulunduğu yer NonsanSeul'e yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki Sunshine Land, filmin çekildiğinin bir kanıtıdır. Bay Güneş Işığı (2018), çocukken Birleşik Krallık'a getirilen Koreli bir çocuğun romantizmle dolu hikayesi Amerika Birleşik Devletleri 19. ve 20. yüzyılın başında kendi ülkesinde yetişkin oldu. Eski bir tramvaydan ülkedeki en ünlü Budist çan kulesine kadar tüm mobilyalar zamanın simgelerini taşıyor.

“Roma'da yürümek gibi, Piazza di SpagnaRoma'da nerede Audrey Hepburn dondurmanın tadını çıkarıyordu” diyor Yoon, ünlüye atıfta bulunarak Roma tatilleri (1953) başrol oyuncusuyla birlikte Gregory Peck. Giderek artan sayıda turist için “her kapı, her duvar hayatlarını etkileyen o dramayı temsil ediyor” diyen rehber, bu 'K-drama gezileri' için giderek daha fazla talep aldığını da sözlerine ekledi. Kendisi, Güney Kore'nin yakın zamanda elde ettiği kültürel model statüsünün “turizmin çekiciliğine katkıda bulunduğunu” doğruladı Kwak Jae YeonKore Turizm Örgütü'nün “Hallyu” ekibinin direktörü.

(afp)

Asya ülkesi memnuniyetle karşıladı 1,4 milyon uluslararası ziyaretçiEylül ayında pandemiden bu yana en yüksek rakam Kovid yıllık bazda ise %33 büyüme kaydediyor. Üçte birinden fazlası bu kararı “içeriğe maruz kaldıktan sonra” verdiklerini söyledi. Kore DalgasıKuruluşun 2023 yılına dayanan bir anketine göre. Seulmerkez ilçesinde Jongnoturistler sever Sookariyapa Kakij onlar lejyonlardır. Giyinmiş bir hanbokGeleneksel bir Kore kıyafeti olan 40 yaşındaki oyuncu, en sevdiği dizinin çekim yerlerini ziyaret etmek için Tayland'dan geldiğini söylüyor. “Filmin çekildiği yerleri bulmak istiyorum Itaewon Sınıfı” Büyük ölçüde adını aldığı Seul mahallesinde çekilen bu 2020 K-draması hakkında şunları söylüyor.

Jennifer Zelinskisayesinde fenomenin içine düştüm Üzerinize Çarpışma İnişi (2019), K-dramalarının cazibesine kapılarak Güney Kore'ye teslim olmaya karar vermeden önce Amerika Birleşik Devletleri'nden hiç ayrılmadığını söylüyor. “Bütün bölümleri bir haftada bitirdim. Çok az uyudum ve iki kutu mendili bitirdim” diye anımsıyor.

(afp)

Turizm sektörü beklentileri karşılama çabalarını iki katına çıkarıyor. Platformda KlookBir ajans, BTS'e özel gezilerinin “Şubat ayına kadar tamamen dolduğunu” garanti ediyor ve diğer K-pop gruplarına da özel geziler hazırladığını söylüyor.

Ancak bu yeni turizm biçiminin ağırlıklı olarak Seul'e odaklandığını söylüyor Ji Youn Jeongprofesör Kyungpook Ulusal Üniversitesibizi “çağdaş kültürle bağlantılı turistik kaynakları geliştirmeye” davet ediyor. Gerçekten de kırsal alanlar geleneklerle bağlantılı daha fazla deneyim sunuyor.

Bölge genelinde özel seriler halinde turlar sunulmasının, serinin meşhur ettiği yerlerde yaşayan “yerel halkın günlük yaşamlarını rahatsız edebilecek aşırı turizmden” kaçınmaya da yardımcı olacağını söylüyor. Lee HoonÜniversitesi'nde profesör Hangyang.

(afp)

Emma Brownörneğin, seçtim Pohangçelik endüstrisiyle ve aynı zamanda yerleşimiyle tanınan bir güneydoğu kıyı kenti Kamelya çiçek açtığında. 2019'da vizyona giren bu aşk dizisinin “hayatını değiştirdiğini” söyleyen 30 yaşındaki oyuncu, bu diziye imza attığını açıkladı. İskoçya'ya 8.800 kilometre çünkü “diziyi canlı hissetmek” istiyordu.