Kocasının kurşun yağmuruna tuttuğu bayan duruşmaya sedyeyle geldi

Samuag

New member
İstanbul’un Şişli ilçesinde boşanma kademesinde olduğu eşini silahla 5 yerinden vuran tutuklu sanık Samet Memnun’un iki farklı kabahatten 20 yıla kadar mahpus istemiyle yargılandığı davanın birinci duruşması görüldü.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya şikayetçi Sabiha Keyifli sedyeyle geldi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Samet Keyifli, corona virüs olduğu nedeni öne sürülerek duruşmaya katılmadı. Duruşma eksik konuların giderilmesi için ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şişli’de yaşayan Samet Keyifli (28) ile Sabiha Memnun (27) 8 yıl evvel evlendi. Sabiha Keyifli, yaklaşık 1,5 yıl evvel şiddet gördüğü sebebi öne sürülerek boşanma davası açtı.

Mahkeme, 5 yaşındaki kızlarının süreksiz velayetini annesine verdi. Mahkeme çocuğun babasıyla ise haftada bir gün görüşmesini kararlaştırdı.

23 Mayıs Pazar günü kızını alan Samet Memnun, annesine teslim etmedi. Kızını almak için Sabiha Memnun’a tokat atan Samet Memnun, daha sonrasında ateş etti.

Ayağından vurulan Sabiha Memnun, yere yığıldı. Ateş etmeye devam eden Samet Memnun, Sabiha Memnun’u iki bacağından ve sağ elinden 5 kurşunla yaraladı. Sabiha Keyifli hastaneye kaldırılırken, Samet Memnun polis gruplarınca yakalanmasının akabinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya ait İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kuşkulu Samet Memnun’un ‘Eşe karşı taammüden öldürmeye teşebbüs’ ile ‘silahla tehdit’ hatalarından 11 yıldan 20 yıla kadar mahpusla cezalandırılması talep edildi.

“AYAKLARIMI İSTİYORUM”

Duruşma daha sonrası adliye önünde açıklamada bulunan Sabiha Keyifli, “Ben adalet istiyorum. Ayaklarımı geri istiyorum. Ben engelli kalacağım, yatalağım. En üstten ceza alsın istiyorum ki başkalarına de örnek olsun. Öbür bayanlar da bu biçimde bu türlü şiddet görüyor” dedi.

“KOMŞULAR DURDURMAK İÇİN SAKSI FIRLATMIŞ”

Anne Sevgi Bircan ise olay gününü “Kızım çocuğunu almaya gittiğinde silahını hazırlayıp kızımı beklemiş. Torunum Azra’ ya, ‘Annene kurşun sıkacağım’ demiş. Torunumu kızıma vermemiş. daha sonra kızıma vurmuş ve art geriye ateş etmeye başlamış. Kızım eliyle başını korumuş yoksa eli yerine beyninden vurulacaktı. Komşular etraftan saksı fırlatmış onun üstüne durdurmak için. Tabip ağrıları geçmez kolay kolay diyor. Sabahlara kadar ölüyorum anne diye ağlıyor” diyerek anlattı.