Kışın vazgeçilmesi kestane meblağları el yakıyor

Professional

New member
Her kış mevsimin vazgeçilmezlerinden olan kestane ocaklarda yanmaya başladı. yılbaşına sayılı günler kalan Denizli’de her cadde ve sokak başında kestane satıcıları görüldü.

Hava sıcaklığının düştüğü ve birfazlaca ilçeye kar yağdığı Denizli’de kestane satıcıların mesaisi başladı. Uzun vakittir pandemide kestaneye hasret kalan vatandaşlar ise ocak başında gördükleri kestaneyi yemek için yoğunluk oluşturdu.

Her geçen gün kestaneye artan talep satıcıların yüzünü güldürdü. Satışlardan şad olan esnaflar ise yoğunluğun daha da artacağını söylemiş oldu.

“KESTANEYE OLAN TALEP YÜZDE 40 ARTTI”

Denizli’de 7 yıldır cadde ve sokak köşelerinde kestane satan 50 yaşındaki Ramazan Çetin, kestanenin fiyatının geçen yıla oranla artığını belirtti. Çetin, “Burada kestane satarak çocuklarımı okuttum. Para kazanmak için satıyoruz. Daha evvelki senelerda satışlarımız hoştu. Bu sene kestane fiyatları biraz arttı. Geçen yıl 23 TL iken bu yıl 60 TL oldu. Bu da vatandaşın alım gücünü düşürüyor. Kestaneye olan talep yüzde 40 arttı” dedi.

“İKİ ÇOCUĞUMU ÜNİVERSİTE OKUTTUM”

Sokak ve caddelerde kurduğu küçük tezgahta pişirdiği kestaneler satarak 2 çocuğunu okuttuğunu söyleyen çetin, bir öksüz yiyenin olduğunu belirterek onu da okutacağını anlattı.

Çetin, “Vatandaşlarımıza kestane ikram ediyoruz. Vatandaşların konutunda doğalgaz olduğu için gelip ocakta yaptığımız kestaneyi alıyorlar. Tabi havaların soğumasıyla kestanelerin daha lezzetli oluyor. Kışın kestane sıcak olduğu için vatandaşların içini ısıtıyor. Kestane en hoş közde olur. Sobaların üzerinde kömürün üstünde tadı yeterli oluyor. Kestane insanların zekasına yeterli geliyor. Canı isteyen gelip alıyor. Küçük tezgahla kestane satarak yazında su satarak 2 çocuğumu üniversite okuttum. Bir tane de öksüz yiyenim var. Artık de onu okutacağım” diye konuştu.

“KIŞIN KESTANE YEMEK HOŞ OLUYOR”

Denizli’de cadde üzerinde gördüğü kestaneyi yemek için bekleyen Mehmet Sezer ise, kestanenin faydalı olduğunu belirtti. Sezer, “Kışın kestane yemek hoş oluyor. Bende yoldan geçince gördüm. Kestane alasım geldi. Havalar soğuduğu için insanın canı çekiyor. Kestane hoş ve faydalı olduğu için seviyoruz. Havalar soğumasıyla sıcaklığı bizi çekiyor. Tüketmesi epeyce hoş oluyor. Kestaneyi goren vatandaş bence es geçememesi gerekiyor. Bu vakit içinderda tüketilmesi daha sağlıklı” diye konuştu.

“HER ŞEY MEVSİMİNDE HOŞ OLUYOR”

Kestane yemek için bekleyen Necla Çelik ise, “Kestane kış mevsiminde hoş oluyor. Tabi bende fazlaca seviyorum. Gördüğüm de kestaneyi alıyorum. Kestanenin beşere yararı var. faydaları fazlaca var. Okudum ancak aklıma şu anda gelmiyor. Her şey mevsiminde hoş oluyor. Kestanenin mevsimi ise kış olduğu için seviyoruz” tabirlerini kullandı.