Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye cevap

Samuag

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu küme toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında MHP önderi Bahçeli’nin “CHP’nin kapalı gündemini, halkımıza direkt aktarmak hedefiyle arkadaşlarımızı Anadolu’ya gönderiyorum” kelamlarına cevap verdi.

“Bahçeli Anadoluya arkadaşlarımı göndereceğim demiş. Çok mutlu oldum, hiç değilse vatandaşla muhatap olurlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Pazara gitsinler, işsize, çiftçiye ‘Bu CHP ne yapıyor?’ diye sorsunlar, tanısınlar. Sahiden CHP ile gurur duyuyorum, demek ki Cumhur İttifakı’nın ortağına da yol açıyoruz” sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan öbür başlıklar şu biçimde:

“Hiç kimsenin ümitsizliğe kapılmaya hakkı yok, birlikte demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.

Bu süreç ortasında beni üzen Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve Genelkurmay Başkanlığı’nı birebir tarihte parlamentedon yasa çıkararak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünDiyanet İşleri Başkanlığı tarafınca anılmamasıdır. Bu nitekim de kabul edilmesi gereken bir hal değildir. Biz her beşerinin inancına saygılıyız.

En azından cuma hutbesinde hürmet duyulması lazım. Bu ülkeye muhakkak hoş baharı getireceğiz. Anıtkabir’de bir garabetle karşılaştık. Birtakım TV kanalları ve gazetelerin muhabirleri Anıtkabir’e alınmadı. O sonucu alanlara açık ve net söylüyorum. Anıtkabir’de bu ülkenin aslanı yatıyor, sizin gücünüz yetmez ona.

125 bin 678 kişinin kararnameyle bakılırsavlerine son verildi. İçinde eğrisi doğrusu, bilmiyorum lakin haksızlığa uğradığını tez edenler mahkemelere başvurdular. Mahkeme sonucuyla beraat edenler, hakkında takipsizlik sonucu verilenler, soruşturma açılmasına dahi gerek duyulmayanlar, Anayasa Mahkemesi tarafınca ‘Bir cürmü yoktur, nazaranve iadesi gerekir.’ diye karar verilenlerin tamamını bakılırsavlerine iade edeceğiz. Biraz sabretsinler. Az kaldı, geliyor gelmekte olan.

AYM ve mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devletin bürokrasisin ortasında tutmayacağım. Açık ve net söylüyorum. Mahkeme sonucunı uygulamak her devletin temel nazaranvidir. Devletin temeli adalettir. Kimsin sen hakim misin? Senin yerin saray kardeşim. Devletin dengeli, ahlaklı, adaletli bürokrasisi ortasında senin yerin yoktur, diyeceğiz ve o nazaranvinden alacağız onu.

Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doları kime sattınız? niye kamuoyuna bilgi verilmiyor diye sorduk. Yanıt alamadık ancak bulacağız. AK Parti Küme Başkanvekili diyor ki; meskenlerine kapanan, işsiz kalanlara, faaliyet gösteremeyenlere harcanmıştır. Şayet bu millete harcandıysa, TÜİK datalarına nazaran 24 milyon 600 bin aileye 5 bin 202 dolar düşmesi gerekiyor. Bakkala, manava, sanayiciye herkese soralım; bu para elinize geçti mi?

Hala ülkeyi yönettiklerini sanıyorlar. Bu iktidar, yoksulun fukaranın yanında değil, halkın, çiftçinin, emeklinin yanında değil. Bu iktidarın yeri, Londra ve Türkiye’deki tefecilerdir, onlara takviye veriyor; 83 milyon insan Londra’daki bir avuç tefeciye çalışıyor.

Buğdayı ton başına 2 bin 250 liradan alıyoruz. Dışardan buğday alıyoruz. 3 bin 343 lira ödüyoruz. Dışardaki çiftçiye Yüzde 48 daha fazla ödüyoruz. Nohutu kendi çalışanımızdan 4 bin 50 liradan, yetmediği için de dışardan tonunu 9 bin liraya alıyoruz. Bu iktidar dışardaki çiftçiye çalışıyor. Kış geliyor, yağmur üzere artırımlar geldi. İktidara bir ‘kara kış fonu’ kurun diye davet yaptım.”