Kılıçdaroğlu’ndan artırım reaksiyonu

Samuag

New member
CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin küme toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

“Devlet adaletle yönetilir. Sarayda oturan zat daima millete palavra söylemiş oldu. Yeri geldi beceriksizliğini dış güçlere yükledi.

Dolar kurundaki oynamalardan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. 128 milyar doları nasıl unutmadıysak bu soygunları da unutmayacağız.

fiyatların fahiş olmasını kim sağladı? Milletin önüne kim koydu? Elektriğe artırımı dış güçler mi, manav mı, polis memurları mı yaptı? ‘Fahiş fiyatlarla gayret edeceğim’ diyor. Artırımı sen yaptın. Dört kişilik bir aile yüzde 127 oranıyla elektrik faturası ödeyecek.

Elektriğe artırım iğniçin ipliğe her şeye artırım demektir. Fahiş fiyata ortam hazırlayan Erdoğan. ‘Fahiş fiyatlarla uğraş edeceğim’ deyip palavra söyleyen de Erdoğan.

Doğalgaza artırım yapıldı. BOTAŞ’a talimatı veren sensin, BOTAŞ ile mi çaba edeceğiz. Fahiş fiyat uygulayan kiminle gayret edeceğiz.

Erdoğana bir davette bulunmamız lazım. Allah aşkına artırım yapmadığın bir şey açıkla. Açıklayamaz, fakat ben bir tüyo vereyim teneffüs ettiğimiz havaya çabucak hemen artırım yok.

Yalnızca üç eserden kelam edeceğim, gübreden, yemden ve mazottan. Çiftçi ne yapsın. Tarlaya gübre atamadı çiftçi. Daha baharımızı yaşıyoruz. Çiftçi üretemiyor. Çiftçi üretemezse, besin krizi ile karşı karşıya kalırız.

bir daha millete döndü dedi ki, ben iktisadın kitabını yazdım. Artırım haricinde bir şey yok o kitapta. Çiftçiyle, emekliyle, taksi sürücüsüyle nasıl uğraştığını biliyoruz. Meskenlerde huzur kalmadı. Artırımı dahi o denli bir hale getirdi ki, konutta tencerelerde yangın var.