Kendisine şiddet uyguladığı sebebi öne sürülerek eşini öldüren bayana 15 yıl mahpus

Samuag

New member
İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde kendisine şiddet uyguladığı sav edilen eşini silahla öldürdüğü sebebi öne sürülerek yargılanan Binnaz Kırış, ‘haksız tahrik altında eşini taammüden öldürmek’ cürmünden 15 yıl mahpus cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Binnaz Kırış ile tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, bundan evvelki celse deklare ettiğı, sanık Binnaz Kırış hakkındaki “haksız tahrik altında eşini taammüden öldürme” hatasından 18 yıldan 24 yıla kadar mahpus cezası istemli mütalaasını yenidenladı.

“O GECE MESKENDE BİR KATLİAM YAŞANACAKTI BİLİYORUM”

Mütalaaya karşı beyanda bulunan sanık Kırış, evlilik ömrü boyunca dayağa ve şiddete maruz kaldığını tabir ederek, “Çocuklarımın gözünün önünde daima bana şiddet uyguladı. Eziyet etti. Beni ailemle, çocuklarımla tehdit etti. Tekraren beni aldattı, ses çıkardığımda da dayak yiyen bir daha ben oldum. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı pişmanım. Ben onu asla öldürmek istemedim, bir anlık oldu. Oğlum beni elinden güç aldı. Bizim epey kavgalarımız oldu ancak o gece birinci sefer elinde silah vardı. O gece konutta bir katliam yaşanacaktı biliyorum. hadiseden dolayı epey pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Binnaz Kırış’ın “eşini taammüden öldürmek” kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırarak, sanığın hareketini maktulden kaynaklanan “haksız tahrik” altında işlediğine kanaat getirerek, cezasını 18 yıla indirdi.

Sanığın duruşmalardaki âlâ halini göz önüne alan mahkeme, sanığın cezasını 15 yıla indirerek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Üye hakim karara muhalefet şerhi koydu.

Şerhte, “Eldeki evrakta olayın dışarıdan bir görgü şahidi bulunmadığına bakılırsa, belge içine alınan net ve kesin raporların detaylı kıymetlendirilmesi mecburidir. Bu durumda atışın bitişik atış olduğu sabit olduğuna göre, alınan swap izlerinin sonuçları her bir kişi için farklı ayrı belgeye alındığına göre, bilhassa bu raporlar da gözetilerek maktul tarafından bir daha detayı alınmamış doku, tırnak, kıl vesair incelemesi yapılarak hükümdilk evvel ayrıca değerlendirmeden daha sonra sonuca gidilmesi kanaatinde olduğumdan karara iştirak edemiyorum” denildi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 29 Aralık 2019’da sanık Binnaz Kırış’ın eşi Ferhat Kırış’ı öldürdüğü tarafında polise ihbarda bulunulduğu belirtilmişti.

İddianamede, sanığın eşi olan maktulü silahla başından bir el ateş etmek suretiyle haksız tahrik altında taammüden öldürdüğü belirtilerek, Binnaz Kırış’ın 18 yıldan 24 yıla kadar mahpusla cezalandırılması istenmişti.