İzmit’te eşini boğarak öldüren müezzin, oğlundan palavra ihbarda bulunmasını istemiş

Samuag

New member
İzmit’te, geçen yıl 5 Eylül’de, imam Zülküf Güneş ile vaiz eşi Hasret Güneş içinde tartışma çıktı. Tartışma büyüyüp, hengameye dönüşünce Zülküf Güneş, eşini boğarak öldürdü. Zülküf Güneş, çabucak sonrasında polisi arayarak, durumu bildirdi.

BIÇAK YARALARI TESPİT EDİLDİ

Sol bileğinde ve boğazında bıçak yaraları olan Zülküf Güneş, hastanedeki tedavisinin akabinde tutuklanıp, cezaevine gönderildi.

Eşinin kendisine saldırdığını argüman eden Zülküf Güneş’in bedenindeki yaraları inceleyen İsimli Tıp Kurumu hekimleri, cezadan kaçmak maksadıyla kendisi tarafınca yapıldığını belirledi.

‘ASANSÖRDE SAKLANMIŞ GELİNCE DARBETMİŞ’

Kocaeli 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya sanık Zülküf Güneş tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada şahit sıfatıyla dinlenen avukat E.K, “Güneş çifti bana mutabakatlı boşanma konusunda geldiler. Görüşmemiz sırasında ortalarında tartışma çıktı ve Zülküf, Hasret’in boğazını sıkarak boğmaya çalıştı. Onu polisi aramakla tehdit ederek dışarı çıkarttık. bir süre daha sonra Hasret de gitti fakat Zülküf asansörde saklanmış. Hasret gelince de onu darbetmiş” dedi.

‘KAVGA ÇIKARMAK İÇİN VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYORDU’

Duruşmada kelam verilen sanık Zülküf Güneş ise “Ben boşanmak için gittiğim gün Hasret’i boğmaya çalışmadım, bunu kabul etmiyorum. Bizim Hasret’le 11 yıllık memnun bir evliliğimiz vardı lakin benden habersiz İzmit’e tayin istemesi ortamızda ufak tartışmaların bulunmasına sebep olmuştu. 2019 yılında hac dönüşünde ortamızda soğukluk oluştu. Arbede çıkarmak için var gücüyle çalışıyordu. Eşim ilçe vaiziydi. Birebir kurumdan birisiyle mesajlaştığını gördüm. Oğlum da bir erkekle saçı açık biçimde manzaralı konuştuğunu gördüğünü söylemiş oldu. Son 1 yıl aramız pek düzgün değildi. Eşimin ruhsal sıkıntıları vardı ve ilaçlar içiyordu” diye konuştu.

‘BABAM, ANNEMİ DAİMA DÖVER VE KÜFREDERDİ’

Şahit sıfatıyla olayın yaşandığı geceyi anlatan, Güneş çiftinin 11 yaşındaki oğlu da, uyuduğu için olayın nasıl gerçekleştiğini bilmediğini söylemiş oldu.

Kelamlarına şöyle devam etti:

”Babam, annemi daima döver ve küfrederdi. hadiseden evvelki tarihte babam, benden annemin beni dövdüğüne dair palavra ihbarda bulunmamı istedi. Şayet o denli bir şey yapmazsam kendisini goremeyeceğimi söylemiş oldu. Babam daima bizde kalmak istiyordu fakat annem istemiyordu. Babam bizimle başka kaldığı periyotta faturaları ödemeyerek annemi güç duruma sokuyordu. Olay günü annemle babamın ortası epeyce iyiydi” dedi.

‘İNDİRİM UYGULANMASIN’ TALEBİ

Tarafların tabirlerinin tamamlanmasının akabinde belgeyi kıymetlendiren cumhuriyet savcısı, mütalaasını deklare etti. Mütalaada sanık Zülküf Güneş’in ‘eşe karşı taammüden öldürme’ hatasını işlediğinin sabit olduğuna kanaat getirilerek, ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus ile cezalandırılması istendi.

Savcılık makamı, ‘haksız tahrik’ indiriminin de uygulanmamasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarını hazırlayabilmeleri için duruşmayı erteledi.