İzmir’de öğretmenden, öğrenciye ‘darp’ tezi: Sınıfa gdolayıp duvara fırlattı

Samuag

New member
Aksaray’da, 5’inci sınıf öğrencisi T.K.’nın ders esnasında öğretmeni Ali İstek Y. tarafınca sınıftan çıkarılıp koridorda darbedildiğine dair imajlar konuşulurken, İzmir Buca Vali Rahmi Beyefendi İlkokulu’nda da bir öğrencinin öğretmen tarafınca darbedildiği sav edildi.

Efeler Mahallesi’nde oturan 3 çocuk annesi Hayal Seda M., tıpkı ilçedeki bir ilkokulda okuyan 4’üncü sınıf öğrencisi oğlu A.M.’yi darbettiği sebebi öne sürülerek, öğretmen F.M.O.’dan şikayetçi oldu. Oğlu A.M.’nin 2 gün evvel boynunda tırnak izleriyle geldiğini, yüzünün de kızarık olduğunu belirten anne, “Ben ona sormadan o bana ” ‘Anne, okulda 4’üncü sınıf öğretmenlerimizden biri beni okulda tokatladı. Öğretmen bana geldi, 2- 3 tokat attı, beni boynumdan çimdirdi, daha sonra boynumdan tutarak sınıfa götürdü ve duvara fırlattı’ dedi. sonrasındasında ben öteki öğretmenlerle görüştüm lakin çocuğumu döven öğretmenin ismini vermediler. Biz hastaneye gidip darp raporlarımızı aldık, emniyete gidip şikayetçi olduk. Çocuğumun da pedagog eşliğinde sözü alındı” dedi.

“OKUL KAMERALARIN BOZUK OLDUĞUNU SÖYLÜYOR”

Okula gidip durumu sorduklarında, olayın inkar edildiğini aktaran Hayal Seda M., “Evet bizim çocuğumuz yaramaz bir çocuktur, arbede eder fakat katiyetle palavra söylemez. Bir yeri kırıp döktüyse söyler. Sınıftan diğer bir çocuk da oğlumu doğrulayacak biçimde söz verdi. Hem isimli makamlara tıpkı vakitte Ulusal Eğitim’e çabucak dilekçe verdik. Bu öğretmenin açığa alınması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Okul, niçinse tam çocuğumun dövüldüğü bölgedeki kameraların bozuk olduğunu söylüyor” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN YALNIZCA DUVARA FIRLATTIM DEDİ”

Okula öğretmen ile konuşmaya gittiklerini de belirten Seda M., “Hoca ile okula gidip konuştuğumuzda, çocuğumuza, ‘Sen ayakta dur, sen öğrencisin, oturamazsın’ formunda laflar etti. 50’li yaşlarda, emekliliği gelmiş bir bayan. Bize, ‘Ben tokat atmadım, yalnızca duvara fırlattım’ dedi. Bayan, çocuğumu duvara fırlatmayı olağan bir şey olarak görüyor. Aksaray’daki imajları izleyince şok olmuştum, bir öğretmen nasıl bu kadar sonlanıp döne döne öğrencisine vurabilir, nasıl bu biçimde bir şey yapabilir diye düşünmüştüm. İzledikten 1 saat daha sonra da kendi çocuğumun başına bu biçimde bir şey geldiğini öğrendim. Şok olduk” sözlerini kullandı.

Başından geçen olayı anlatan A.M. ise bir arkadaşıyla şakalaştıklarını ve ondan sonrasında hengame ettiklerini lisana getirerek, “daha sonra da öğretmen geldi ve bana 2 tokat attı. Beni boynumdan tutarak sınıfa götürdü ve duvara fırlattı, bir tokat daha attı. Bir öğretmenin bana bu biçimde davranmasına epeyce şaşırdım. Ceza almasını istiyorum” diye konuştu.